Huis

Berg je schoenen op in een schoenenkast

Een vrouw heeft gemiddeld twintig paar schoenen, bij mannen is het gemiddelde tien paar schoenen. Om een overzicht te kunnen bewaren over alle schoenen die je hebt, kan je kiezen voor een schoenenkast. Vandaag de dag heb je verschillende soorten schoenenkasten waardoor je zeker een kast vindt die perfect bij je interieur past.

Voordelen van een schoenenkast

Je kan nooit genoeg schoenen hebben. Je hebt schoenen nodig voor formele gelegenheden zoals een trouw of receptie. Wandelschoenen komen van pas wanneer je de eerste lentezon wil ervaren tijdens een mooie wandeling. Sneakers kan je voor allerlei soorten aangelegenheden gebruiken. Meer dan een paar sneakers is dus handig zodat je nog kan afwisselen. Wanneer je goed zorg draagt voor schoenen, heb je er jaren plezier van. Indien je elk jaar drie tot vier paar schoenen koopt, krijg je een hele verzameling bij elkaar. Een kast waar deze schoenen mooi opgeruimd in opgeborgen kunnen worden, is vaak erg praktisch. 

Een schoenenkast heeft verschillende voordelen. Een groot voordeel is dat je schoenen in een schoenenkast er langer beter uitzien. In een kast zijn ze namelijk afgesloten, komen ze niet in aanraking met vocht en nemen ze veel minder stof op. Zeker voor dure en goede schoenen is dit aan te raden. 

Een tweede voordeel is dat een schoenenkast heel wat ruimte kan opleveren. Gedaan met alle schoenen die overal verspreid liggen in huis. Wanneer je gehaast bent in de ochtend, verlies je daarnaast ook geen tijd meer met het zoeken naar het juiste paar schoenen. Bovendien bestaan er heel veel soorten schoenenkasten in verschillende stijlen. Dit zorgt ervoor dat een kast niet noodzakelijk in de inkomhal moet staan. Een mooie schoenenkast kan perfect ook in je woonkamer passen indien hier plaats voor is. 

Een derde voordeel is dat een schoenenkast vaak nog extra lades heeft. Hier kan je bijvoorbeeld een aantal paar sokken in leggen. Zo hoef je niet meer naar je kleerkast te lopen wanneer je sokken bent vergeten. 

Welke schoenenkast past bij jou?

Welke schoenenkast past bij jou?

Welke schoenenkast het beste bij jou past, hangt natuurlijk af van het aantal schoenen dat je hebt. Heb je daarnaast een kleine ruimte waarin de kast moet staan? Kies dan voor een hoge, smalle kast. Zo kan je de overgebleven ruimte optimaal benutten. Bij een grotere ruimte kan je kiezen voor een brede en lage kast. Indien je veel schoenen hebt, kan je natuurlijk ook voor een brede, hoge kast gaan.

Ben je geen fan van kasten? Dan bestaan er ook schoenenrekken waar je al je schoeisel in kwijt kan. Een nadeel is dat ze in tegenstelling tot bij een schoenenkast niet volledig afgesloten staan. Een voordeel is dat je sneller kan zien waar de schoenen staan die je nodig hebt.  

Gerelateerde artikelen

Back to top button