Health

Calorieën verbranden? Pak de step

Beweging is belangrijk voor je lichaam en zorgt voor een goede conditie. Op fysiek gebied ben je meer gezond en zie je er fitter uit, maar ook voor je psychische gezondheid brengt beweging voordelen met zich mee, zoals vermindering van stress. Er zijn diverse manieren om in beweging te komen, zoals fietsen, hardlopen, zwemmen en steppen. Het laatst genoemde is misschien niet de eerste sport die in je opkomt, maar is ongelofelijk effectief bij het verbranden van calorieën. Hoe werkt dit precies en waarom zou je gaan steppen om calorieën te verbranden?

Hoe verbrand je calorieën met steppen?

Beweging is dus belangrijk, zowel voor je fysieke als voor je mentale gesteldheid. Immers wordt er tijdens het sporten endorfine door je lichaam vrijgemaakt, wat een hormoon is dat automatisch wordt aangemaakt en snel en effectief stress vermindert. Nu heb je wellicht geen zin om een rondje te gaan hardlopen of je uit te sloven op een fiets. In dat geval is steppen misschien iets voor jou. Deze vorm van beweging is zeker niet alleen weggelegd voor kinderen en kan naast erg leuk zijn ook snel voor verbranding van calorieën zorgen. Hierbij spelen drie factoren een rol.

Calorieën verbranden? Pak de step

1. Gewicht

Als eerste geldt dat een hoger gewicht voor meer verbranding van calorieën zorgt tijdens het steppen. Iemand die bijvoorbeeld 90 kilogram weegt en een uur gaat steppen verbrandt gemiddeld 620 calorieën. Een persoon van 60 kilogram verbrandt daarentegen 400 calorieën.

2. Intensiteit

Vervolgens bepaalt de intensiteit van het steppen hoeveel calorieën er worden verbrand. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat je meer calorieën verbrandt met 20 minuten heel intensief steppen in vergelijking met een half uur minder intensief.

3. Tijdsduur

Tot slot is de duur van het steppen een belangrijke factor. Je verbrandt logischerwijs meer calorieën als je langer gaat steppen. Het is dus ook belangrijk om van tevoren voor jezelf vast te stellen hoeveel calorieën je wilt verbranden om hier je tijdsduur op af te stemmen. Als voorbeeld moet iemand van 70 kilogram een half uur steppen om 250 calorieën te verbranden.

Wat zijn de voordelen van steppen om calorieën te verbranden?

Door te gaan steppen, kun je op een leuke manier calorieën verbranden. Er zitten daarnaast nog meer voordelen aan deze manier van beweging:

  • Steppen is minder belastend voor je knieën en enkels dan hardlopen en fietsen.
  • Je kunt grotere afstanden afleggen in een kortere tijd dan bij wandelen.
  • Een sportstep is voor iedereen gemakkelijk te gebruiken, ook voor zwaardere mensen.
  • De kans op blessures is erg klein.
  • Je vergroot met steppen je uithoudingsvermogen en conditie.
  • Je zet meer spiergroepen aan het werk dan bij wandelen.
  • Steppen leidt tot een fitter gevoel doordat je de spieropbouw bevordert.
  • Je kunt naast lekker bewegen ook genieten van de omgeving.
  • Je gebruikt je hele lichaam bij steppen, waardoor je meer calorieën verbrandt.
  • Doordat je de status hebt van voetganger kun je ook steppen waar fietsen verboden is.

Denk jij dat steppen voor jou dé sport is om op een leuke manier meer in beweging te komen? Ontdek dan nu ons aanbod van steps om effectief je calorieën mee te verbranden!

Gerelateerde artikelen

Back to top button