Overig

Check deze vier punten af en laat de kerst beginnen!

Story Highlights
  • Nodig gezellige gasten uit
  • Breng je huis in kerstsfeer
  • Geef vooral persoonlijke cadeaus

We zitten in december en het einde van het jaar is al inzicht. Toch hebben we eerst de kerstdagen nog voor de deur staan. Kerst is voor velen een stressvolle gelegenheid. Dit hoeft het niet te zijn. Zoals bij veel dingen is de voorbereiding het halve werk. Gelukkig heb je nog tijd om je voor te bereiden. Om je hiermee te helpen, hebben we een kerstchecklist voor je gemaakt. Met deze checklist kun je de basisonderdelen afstrepen. Het is geen lange lijst, maar het staat voor met alles wat je echt nodig hebt. Je kunt het namelijk zo gek maken als je zelf wilt, maar dat mag je dan zelf er bij verzinnen. Wij houden het liever kort en krachtig. Hier is hij dan:

De kerstchecklist voor een geslaagde kerst

1.     Laat je gasten weten dat ze welkom zijn

Heb je gasten dit jaar? Laat ze dan weten dan je ze verwacht. Je kan uitnodigingen versturen, maar ze simpelweg op bellen is ook prima. Op wat voor manier je je gasten ook uitnodigt, zorg dat ze zich welkom voelen. Tip: vraag ook meteen wat hun dieet wensen zijn.

2.     Kleed het aan zoals jij wilt

Bij kerst hoort natuurlijk een feestelijk tafereel, maar hoe dit er uit ziet kan je zelf het beste bepalen. Jij kent je persoonlijke stijl het beste. Zo kun je gaan voor kerstlichtjes en kerstdorpen, of je laat het bij een paar sierlijke kaarsen. Het is jouw feestje.

3.     Persoonlijke cadeaus

Kerst kan ook zonder cadeaus, maar als je wel voor cadeaus kiest, dan hebben we nog een aantal tips. Verplaats je in de persoon. Iedereen is anders en ook in cadeauwensen. Je kan veel verschillende kanten op met je cadeaus. Zo kan je kiezen voor een mooie kaars, maar ook bijvoorbeeld voor een kerstboeket. Op de webshop www.boeketcadeau.nl kun je kerstboeketten vinden. Bedenk je dus goed wat er bij de ontvanger past.

4.     Iedereen blij aan het kerstdiner

Voor een geslaagd kerstdiner, is het goed om je af te vragen wat er bij jouw gasten past. Vraag daarom naar dieet wensen. Ook kunnen we je gourmetten aanraden als je met veel kinderen aan het kerstdiner zit. Altijd een succes.

Dit waren onze punten. We hopen dat we wat kerstinspiratie te hebben gegeven. Geef er vooral je eigen draai aan. Niks moet en alles mag met kerst!

Gerelateerde artikelen

Back to top button