Auto

Waarom een Ford Fiesta nog steeds een interessante auto is

De Ford Fiesta is niet uit het straatbeeld weg te denken. Het is een van de meest verkochte modellen van Ford. Dit komt niet alleen omdat het model al vele jaren in de Ford showroom staat maar zeker ook omdat dit model voorziet in veel wensen van automobilisten. Een goede reden om te ontdekken waarom een Ford Fiesta nog steeds een interessante auto is.

Doelstelling van de introductie van de Ford Fiesta

We nemen je even terug in de tijd, naar het jaar 1976. Dit was het jaar waarin het doek van de Ford Fiesta werd afgehaald. Het grote publiek maakte kennis met een compacte maar vooral betrouwbare auto die voor een prettige prijsstelling te koop moest zijn. Dat Ford hiermee voorzag in een behoefte, bleek wel uit de verkoopcijfers van het model. Er zijn vele  miljoenen exemplaren van dit model verkocht en dit model staat nog altijd in de showroom van de Ford dealer. Vooral het voorlaatste model (van 2009 tot 2017, waarbij de auto in 2014 werd opgefrist) is erg populair geweest in Nederland en kan gezien worden als zeer interessante optie als je op zoek bent naar een Ford Fiesta occasion.

Wat maakt de Ford Fiesta zo’n interessant model?

De bovenstaande cijfers roept de vraag op wat de Ford Fiesta zo’n interessant model maakt. Hierbij komen we allereerst op de aantrekkelijke prijsstelling. Dit model biedt waar voor je geld. De relatief riante uitrusting wordt aangeboden tegen een aantrekkelijke prijsstelling. Daarnaast is de Ford Fiesta voorzien van een soepele, betrouwbare en vooral zuinige krachtbron, iets wat met het oog op de huidige benzineprijzen zeker een belangrijk criterium is. Een ander belangrijk punt is dat de Ford Fiesta een prettig wendbare auto is met een scherp rijgedrag. Je kunt hier goed mee uit de voeten in bijvoorbeeld druk stadsverkeer. Het compacte model heeft overzichtelijke buitenmaten dus het parkeren hoeft ook geen probleem te zijn en dat is als je in de stad woont, zeker wel een punt waar je tegenwoordig rekening mee moet houden.

Aanbod in Ford Fiesta uitvoeringen

Het aanbod in Ford Fiesta uitvoeringen is uiteraard groot maar dit heeft niet alleen te maken met het feit dat dit model al decennia lang in productie is. Ford is een van de weinige merken die de hatchback modellen ook in driedeurs uitvoeringen uitbrengt. Je kunt dus kiezen tussen een vijfdeurs- en een driedeurs model. Daarnaast levert Ford de auto met verschillende buitenzijdes, zoals de sportief aangeklede ST-Line, de luxere (met chroomkleurige details afgewerkte Vignale) of de avontuurlijke “Active” uitvoering. Hiermee voorziet het merk in hun wens dat de Fiesta meer verscheidenheid moet bieden. Juist dit is misschien wel de belangrijkste reden waarom een Ford Fiesta nog steeds een interessante auto is.

Gerelateerde artikelen

Back to top button