Travel

De 5 beste tips voor een goedkope zomervakantie

Goedkoop op vakantie gaan – iedereen wilt dat wel. De kosten op vakantie kunnen namelijk al snel hoog oplopen. Maar hoe doe je dat, een goedkope vakantie boeken? Lees hier de beste vijf tips voor een goedkope vakantie. 

Een last-minute vakantie

Een vakantie boeken in het hoogseizoen kan erg duur zijn. Kies er daarom voor om een last-minute vakantie te boeken in de zomervakantie. Een last-minute vakantie boeken kan wel erg spannend zijn. Je boekt je vakantie en over een paar dagen zit je al in het vliegtuig. Last-minute vakanties zijn over het algemeen veel goedkoper dan een vakantie die maanden van tevoren al geboekt is. Deze vakanties zijn vaak goedkoper doordat de reis en het hotel al eerder ingekocht zijn, en ze deze plekken graag willen vullen. En hoe dichter je op het vertrek zit, hoe goedkoper de vakantie is. Bekende last-minute vakantie bestemmingen zijn vaak: Turkije, Griekenland en Spanje. 

Een vakantie in eigen land

Een leuke en goedkope vakantie kan dichterbij zijn dan je denkt. Nederland heeft genoeg mooie natuurgebieden en leuke steden om tijdens een vakantie te ontdekken. Je zou bijvoorbeeld kunnen kamperen op een plek waar je nog nooit bent geweest in Nederland. Of maak een stedentrip door heel Nederland en neem België of Duitsland bijvoorbeeld daar in mee. Met een vakantie in eigen land bespaar je in ieder geval wel op de kosten van vliegtickets. 

Ga met een groep op vakantie

Kies er voor om met bijvoorbeeld een grote groep vrienden of een aantal familieleden op vakantie te gaan. Je zou dan met de hele groep een huis kunnen huren. De accommodatie wordt met zijn allen gedeeld waardoor de prijs ook veel lager uitkomt. Ook krijgen groepen vaak een groepskorting aangeboden bij bijvoorbeeld excursies. 

Vier vakantie in het laagseizoen

Iedereen weet dat een vakantie in het hoogseizoen erg duur kan zijn. Probeer, als het kan, een keer buiten het hoogseizoen om op vakantie te gaan, dit scheelt erg veel in de kosten. Als je aan schoolvakanties gebonden zit, kan dit natuurlijk erg lastig. 

Bezoek een van de minder populaire landen

Meestal liggen de prijzen van vakanties voor populaire landen een stuk hoger dan voor de minder populaire landen. Je kan er ook een keer voor kiezen om een van deze landen te bezoeken. Kijk bijvoorbeeld eens naar vakanties in Kroatië of Tunesië. Vakanties in zulke landen zijn vaak een stuk voordeliger.

Gerelateerde artikelen

Back to top button