Tuin

De beste inspiratie voor in je tuin vind je hier met deze tips

Het voorjaar staat weer voor de deur. Dit is de tijd om je tuin aan te pakken, zodat je hier in de zomer heerlijk kunt genieten. Ga je het klein aanpakken en leg je hier en daar een nieuw kussentje neer? Of ga je iets verder en ben je helemaal klaar voor nieuwe meubels in je tuin? Wellicht ga je grondig te werk en ben je al op zoek naar welke tuinhuisjes er zijn. Wat je ook van plan bent met deze tips kan je de komende tijd heerlijk genieten in je eigen tuin.

Tuinmeubels

Bedenk goed waar je behoefte aan hebt. Wat doe je het liefste in je tuin? Wil je graag een eethoek of loungebank in de tuin? Ga dan ook na of dit allemaal past. Als dit niet het geval is, dan kan je er  voor kiezen om een loungebank aan te schaffen met wat extra bijzettafeltjes of kies voor een eethoek met een lekkere bank. Gebrek aan ruimte? Zorg er dan voor dat je altijd een aantal klapstoeltjes achter de hand hebt. Als je dan bezoek hebt, is er plek voor iedereen.

Licht

Licht is een groot onderdeel om te genieten in je tuin. Echter kan er overdag een overvloed zijn van licht waardoor je wellicht even van het zonlicht wilt ontsnappen. Houd jezelf koel en beschut door middel van een parasol, een grote boom of pak het groter aan en neem een overkapping. Door ’s avonds je tuin te verlichten kan je nog langer van je tuin genieten en je borrel met vrienden nog wat langer voortzetten. Denk  eraan om je looproute goed te verlichten en zorg rond je zitplek voor mooie sfeervolle verlichting.

Styling

Wat je ook gaat stylen in je tuin, bedenk vooraf goed welke kleuren je wilt gebruiken. Door felle kleuren kan je tuin druk ogen. Ga inplaats daarvan voor natuurlijke kleuren en behoud je rust in de tuin. Vervolgens is de vraag wat voor accessoires je wilt toevoegen. Door middel van bijvoorbeeld een spiegel kan je je tuin groter laten ogen dan het werkelijk is. Plaats een blikvanger om de focus naar een mooi punt in je tuin te begeleiden. Vergeet daarnaast natuurlijk het gebruik van kussentjes en dekentjes niet om je tuin nog gezelliger te maken.

Begin de zomer goed door dit voorjaar al aan de inrichting van je tuin te beginnen. Bedenk wat voor meubels je wilt hebben en bekijk of dit qua ruimte haalbaar is. Zorg dat je tuin goed en sfeervol verlicht is om nog langer van je tuin te kunnen genieten. Maak daarnaast je tuin nog gezelliger door het gebruik van dekens en kussentjes. Na het lezen van deze tips zin om de handen uit de mouwen te steken? Shop hier je tuinmeubelen bij VidaXL!

Gerelateerde artikelen

Back to top button