Overig

Waarvoor wordt een trilplaat gebruikt?

Een trilplaat is een machine die gebruikt wordt om een oppervlak mee aan te trillen. Zo wordt de trilplaat voornamelijk gebruikt bij het bestraten. De trilplaat wordt echter ook wel gebruikt voor het aantrillen van beton. Zo voorkomt men dat er luchtbellen in het beton ontstaan. Wanneer je bijvoorbeeld de tuin gaat bestraten, is het belangrijk om een trilplaat te gebruiken. Zo zorg je ervoor dat de ondergrond gelijk blijft en wordt het resultaat strakker. Zeker voor bijvoorbeeld een oprit waar auto’s geparkeerd moeten worden, is het ook belangrijk dat de ondergrond niet verzakt.

Het verplaatsen van de trilplaat

Zeker grotere trilplaten zijn vrij lastig te verplaatsen. Daarom worden er vaak wielstellen gebruikt om deze machines te verplaatsen. Die wielstellen kun je eenvoudig verwijderen voordat je de machine gaat gebruiken. Zodra je de machine moet vervoeren, kun je de wielstellen weer monteren. Zo wordt deze zwaar machine wendbaarder en makkelijker te verplaatsen.

Welke trilplaat heb je nodig?

Trilplaten heb je in allerlei soorten en maten. Voor de wegenbouw wordt doorgaans een grotere machine gebruikt, zodat er ook snel een groot oppervlak afgewerkt kan worden. Wanneer je de tuin gaat bestraten, zal een kleinere machine ook al voldoen. Het voordeel van een kleinere trilplaat is dat je deze ook makkelijker kunt draaien en vervoeren. Omdat een grote trilplaat niet zo wendbaar is, is dit voor kleine oppervlakken niet zo handig.

Verschillende soort slagkracht

Er zit ook verschil in de slagkracht. Hoe hoog de slagkracht van je trilplaat moet zijn, is afhankelijk van de werkzaamheden die je moet uitvoeren. Voor sierbestrating geldt over het algemeen dat een lichte trilplaat al voldoet. Wil je echter een oprit aanleggen waar een zware auto op moet staan, dan heb je logischerwijs ook een zwaardere trilplaat nodig. Wil je bestrating na het leggen aftrillen voor een strak resultaat, gebruik dan nooit een te zware trilplaat. Zo kun je de bestrating namelijk beschadigen.Heb jij een trilplaat nodig bij jouw werkzaamheden? Dan kun je ervoor kiezen om eens op de webshop van 1eKeus te kijken. Daar vind je veel machines en gereedschap van zeer hoge kwaliteit. Zo vind je in deze webshop ook diverse trilplaten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button