Huis

De beste krabpaal voor je kat kopen

Wat is de beste krabpaal? En waar moet je op letten als je een krabpaal voor jouw kat gaat kopen? Met deze handige tips koop je een krabpaal waar je kat blij van wordt en die heel lang mee gaat!

Als je een kat hebt moet je goed voor hem of haar zorgen. Dat doe je natuurlijk met goed voer, vers drinkwater en goede zorg. Maar ook met een goede krabpaal. Want ergens aan krabben is belangrijk voor katten – ze worden er blij van en ze blijven er gezond door. 

Maar hoe herken je een goede krabpaal? Daar helpen we je graag bij. 

6 tips om de beste krabpaal voor je kat te kopen 

Ga je een krabpaal kopen? Ga dan op zoek naar een krabpaal die lang meegaat. En die alles in huis heeft wat je kat nodig heeft. Hulp nodig? Met deze handige tips weet je straks precies waar je op moet letten. 

1. Een krabpaal moet stabiel zijn

Een krabpaal mag nooit omvallen. Daarom is een extra dikke bodemplaat belangrijk. De meeste krabpalen hebben een bodemplaat van 0,8 centimeter. Wil je een stabiele krabpaal? Kies dan altijd voor een krabpaal met een bodemplaat van minimaal 2 centimeter dik. Want dan weet je zeker dat hij nooit omvalt. 

2. Een krabpaal moet duurzaam zijn en lang meegaan

Ook de materialen waarmee een krabpaal is gemaakt zijn belangrijk. Je wil natuurlijk dat de krabpaal zo lang mogelijk meegaat. Let daarom op de volgende dingen:

  1. De pluche moet van dikke kwaliteit zijn.
  2. De sisal moet dik (minimaal 5,2 millimeter) en verlijmd zijn.
  3. Controleer of de onderdelen van de krabpaal los verkrijgbaar zijn. Want dan kun je versleten onderdelen vervangen en hoef je geen nieuwe krabpaal te kopen. En dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee!

3. De hoogte en dikte van de krabstammen moeten bij je kat passen

Elke kat is anders. Qua karakter, maar ook qua bouw. Is je kat groot? Kies dan voor een krabpaal met extra hoge krabstammen. Want dan weet je zeker dat je kat zich goed kan uitstrekken en op de goede manier aan de stam kan krabben. En let ook op de dikte van de krabstammen. Grote en zware katten hebben het meest aan krabstammen met een diameter van minimaal 9 centimeter. 

4. Een krabpaal moet een hoge plek hebben

Katten houden van overzicht en voelen zich veilig op hoge plekken in huis. Je maakt je kat daarom pas echt blij met een krabpaal met een relaxmand of plateau bovenin. Zeker voor wat angstige of onzekere katten is dat een veilige plek om rustig te slapen én om alles en iedereen goed in de gaten te houden. 

5. Genoeg plek voor alle katten

Woon je samen met meer dan een kat? Dan heb je een krabpaal nodig die plek genoeg heeft voor al je katten. Want ook al zijn het de allerbeste vriendjes, toch vinden katten het fijn om zich af en toe terug te trekken. Een krabmeubel met meerdere slaaphuisjes, plateaus of hangmatten is dan perfect. 

6. De krabpaal moet altijd bij het karakter van je kat passen

Niet een kat is hetzelfde – er zijn actieve katten, echte krabbers, slaapkopjes, bangepoeperds en katten die graag binnen zijn bijvoorbeeld. Het karakter van je kat bepaalt wat voor soort krabpaal je nodig hebt. Dus kijk altijd eerst naar het karakter en de behoeftes van je kat voordat je een krabpaal koopt.

Meer weten over kattenkarakters en krabpalen? 

Krabpalenexpert Petrebels kan je daar alles over vertellen! Want dit unieke huisdierenmerk is dé expert op het gebied van krabpalen. En maakt uitsluitend krabpalen die lang meegaan en perfect bij elke kat passen. Wil je advies? Bel of mail dan even met een van de krabpalenexperts via +31 (0) 73 – 6893 140 of info@petrebels.com.

Gerelateerde artikelen

Back to top button