Overig

De beste manier om messen te slijpen

Story Highlights
  • Messen slijpen doe je niet zelf
  • Kies voor een specialist in messen slijpen
  • De specialist maakt elk bot mes weer scherp

En dan ineens is je mes bot. Of ineens, meestal verandert  het eens zo scherpe mes met de tijd in een mes met een afgerond snijvlak. Snijden gaat dan steeds moeizamer en dus is het de hoogste tijd om het mes te slijpen. Of beter; te laten slijpen.

Slijpen van een mes is maatwerk

Er worden wel eens attributen aangeboden waarmee je messen zou kunnen slijpen. Soms kan dat inderdaad best een probaat middel zijn, vaak echter betekent dat een geruïneerd mes. Het slijpen van een mes is namelijk maatwerk.  Als je dat zelf doet dan is een foutje door onervarenheid snel gemaakt. En zelfs het kleinste foutje kan al voldoende zijn om van een bruikbaar mes en onbruikbaar exemplaar te maken, geschikt voor de prullenbak.

Kies voor de specialist

Toch is er wel degelijk een manier om een mes weer vlijmscherp  te krijgen. Dan  is het gewoon een kwestie van je messen laten slijpen door de specialist. Die kan zelfs een oud en bot mes weer scherp maken en dat geldt zelfs voor oude en ‘vergeten’ messen.  Bovendien maakt het niet uit of welke messen het gaat, want ook met koksmessen en Japanse kartelmessen weet de echte specialist namelijk wel raad. Niets voor niets  doen ook kappers, mensen die in de tandheelkunde werken en chirurgen een beroep op een specialist in het slijpen van messen. Omdat ze dan weten dat het wel goed komt en dat ze hun messen weer prima kunnen gebruiken tijdens hun werkzaamheden.

Specialist in messen slijpen

Heb je een bot mes dat je graag weer wilt gebruiken? Ga dan nooit zelf aan de slag. Het kleinste foutje kan al genoeg zijn om het mes voorgoed te ruïneren. En dat terwijl de specialist in messen slijpen er vaak nog prima een scherp mes van kan maken.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button