HuisTrends

Hippe stoelen in 2021

Story Highlights
  • Teddystof speelt een belangrijke rol in 2021
  • Donkere accentkleuren in de herfst- en wintermaanden
  • Blijvend is de duurzame stoel

Welke stoelen gaan het maken in 2021? Met welke stoelen zorg jij voor een trendy huis? Wij van inspirationblog.nl zitten al jarenlang in onze vaste stoelen en dat zal in 2021 niet anders zijn. Toch vertellen we je hier over de hippe stoelen in 2021.

Teddystof is de stof van 2021

Zeker is dat de teddystof scoort in 2021. Of het nou stoelen of fauteuils betreft, of het nou gaat om banken of kussens. Met teddystof voeg je meteen warmte en gezelligheid toe aan je interieur. Je combineert teddy stof met gladde stoffen en koude materialen. Het zorgt vooral voor extra contrast in het interieur. Aanbevolen wordt wel om het kleurenpalet verder iets rustiger te houden. Dan namelijk komen de gebruikte texturen iets beter uit.

Invloeden uit alle windstreken van de wereld

De stoelen van 2021 zullen worden beïnvloed door invloeden vanuit heel de wereld. Scandinavische meubels met accessoires uit Afrika en Azië zijn aan de orde van de dag. Licht houdt is ook wat betreft de stoel hip in 2021. Japandi doet ook zijn intrede, als Scandinavische meubels worden gecombineerd met het strakke wat een Japans interieur zo leuk maakt. Ook voor de hippe stoelen geldt in 2021 dat de kleur bruin weer helemaal terug is. Combineer je bruin met de zandkleur bijvoorbeeld, dan krijg je interieur een rustigere en warmere uitstraling. Niet voor niets is de kleur ‘brave ground’ uitgeroepen tot de kleur van 2021. Deze kleur is sterk geïnspireerd op de warme aardetinten en staat mooi in combinatie met een wat lichter interieur. Je ziet in 2021 toch al veel bruin- en zandtinten terug, ook in de stoelen.

Trend blijft zeker de duurzame stoel

Trend blijft de duurzame stoel. Mensen denken steeds beter na voor ze overgaan tot de aankoop van een bepaald product. Zoals men ook beter nadenkt voor ze iets wegdoen. Stoelen krijgen vaker een tweede leven, ook in 2021. Bedrijven zorgen voor een meer duurzaam productieproces en behalve dat stoelen een tweede leven geven hip is volgend jaar, zijn dat ook de tafels van petflessen en de kussens die gevuld zijn met schuimvulling dat gerecycled is.

Aandacht voor donkere kleuren

Behalve de zandkleur, wordt het in de herfst en winter 2021 tijd voor de meer donkere kleuren. En dan niet zwart, maar meer de donker blauwe en groene kleuren, net tegen het zwarte aan. Ook donkerrood scoort in 2021, ook op je stoel. Dat maakt dat je zorgt dat je goede verlichting hebt in 2021. Aan de slag dus!

Gerelateerde artikelen

Back to top button