OverigTravel

Ontdek de beste vakanties in Frankrijk

Heb jij ook alweer zoveel zin om op vakantie te gaan? Dan is Frankrijk een uitstekende bestemming. Frankrijk is namelijk een veelzijdig land met voor ieder wat wils. De watersportliefhebber zal graag naar de kust trekken, maar ook het binnenland heeft met zijn prachtige natuur een hoop te bieden. En natuurlijk kun je in het hele land genieten van de lekkerste wijnen van eigen bodem en gastronomische hoogstandjes. In dit artikel geven we je de nodige inspiratie voor jouw volgende vakantie naar Frankrijk, met bijzondere aandacht voor Bourgogne, Bretagne en het eiland Corsica. Waar ga jij straks naartoe met vakantie?

De Bourgogne voor de lekkerste wijnen – en meer!

Wie fan is van het Bourgondische leven, moet een keer op vakantie naar de Bourgogne zijn geweest. Deze streek staat namelijk bekend om de lekkerste wijnen zoals bijvoorbeeld Chardonnay en de Pinot Noir. Ook het eten in deze streek is alleen al de moeite waard om er naar af te reizen. De Bourgogne heeft echter nog veel meer te bieden. Wat dacht je bijvoorbeeld van het prachtige natuurschoon dat zich kenmerkt door bergen en bossen? Wie van geschiedenis en cultuur houdt, moet ook zeker eens de authentieke stadskernen van de steden in dit gebied verkennen.

Ontdek de natuur in Bretagne

Natuurlijk staat Bretagne bekend om haar kusten. De kustplaatsen in deze streek trekken dan ook ieder jaar weer veel toeristen. Wie zich echter meer naar het binnenland begeeft, zal ontdekken dat ook Bretagne veel natuurschoon te bieden heeft. Bretagne is vol van valleien, bossen en rivieren. Dit maakt het een uitstekende bestemming voor een fietsvakantie of een actieve vakantie met veel wandelingen. De temperatuur is er dankzij de ligging aan de zee vrijwel het hele jaar aangenaam. Ook qua geschiedenis heeft deze streek met eeuwenoude kastelen, vestigingen en grafheuvels veel te bieden. Wil je tijdens jouw vakantie graag uren tafelen? Dan stelt de Bretonse keuken nooit teleur.

Ga voor een heerlijke strandvakantie naar Corsica

Ga je naar Corsica, dan zal je bijna vergeten dat je in Frankrijk bent. Dit eiland in de Middellandse Zee biedt met de witte zandstranden namelijk een geheel andere sfeer dan je in het Franse vasteland ervaart. Je kunt gegarandeerd een heerlijke strandvakantie plannen op Corsica, maar het eiland heeft veel meer te bieden dan dat. Er zijn veel culturele en historische bezienswaardigheden en de natuur is adembenemend. Dat maakt het eiland ook de ideale bestemming voor de (water)sportliefhebber. Ook qua gastronomie is Corsica een aanrader. De restaurants serveren heerlijke gerechten waar met name verse vis en zeevruchten de hoofdrol spelen. Ook qua wijn is het een rijke streek, dan merk je toch weer echt dat je in Frankrijk bent. Genoeg redenen dus om jouw volgende vakantie naar Frankrijk af te reizen!

Gerelateerde artikelen

Back to top button