Overig

De beste marketingtechnieken voor je bedrijf inzetten

Heb jij een eigen onderneming die je graag wilt laten groeien? Dan is het belangrijk dat je verschillende marketingtechnieken inzet om de groei te stimuleren. Ga bijvoorbeeld visitekaartjes maken om met meer klanten in contact te kunnen komen. Daarnaast is het ook verstandig om andere marketingactiviteiten op te nemen en te bundelen. Als je bijvoorbeeld meer leads verzameld via een online advertentie, neem dan genoeg flyers en visitekaartjes mee als je op bezoek gaat. Door verschillende marketingactiviteiten te bundelen, blijft de klant met jouw bedrijf in zijn hoofd. Hierdoor krijg je sneller de voorkeur als de klant op zoek is naar de producten die jij aanbiedt. In dit blogbericht nemen we enkele marketingtechnieken met je door.

Visitekaartjes maken voor persoonlijk contact

Het is al lang bekend in de marketingwereld dat mensen kopen van mensen. In reclames zie je om deze reden ook bijna altijd mensen die iets vertellen of aanprijzen. Als je contact hebt met mensen is dit niet anders. In veel gevallen gaat het niet om de beste aanbieding, maar juist om de leukste persoon. Visitekaartjes kunnen je helpen om contact te behouden met mensen. Hierdoor krijg je namelijk een persoonlijk contact en is het makkelijker om iemand op te bellen. Een visitekaartje maken is niet heel moeilijk, maar het is wel een belangrijke taak. Zorg er altijd voor dat je de juiste gegevens op het kaartje hebt staan en dat het er goed uitziet. Een visitekaartje is namelijk een belangrijk punt in de eerste kennismaking met een persoon.

Een online marketing strategie uitwerken

Steeds meer consumenten zoeken naar producten via een online platform. Het is voor een bedrijf daarom extra belangrijk om ook online aanwezig te zijn. Niet alleen als je producten verkoopt moet je online aanwezig zijn, ook zeker als je een dienst aanbiedt. Ben jij bijvoorbeeld een fotograaf? Dan is het belangrijk om een website te hebben waarin je jezelf presenteert. Als je vervolgens iemand tegenkomt die een fotograaf zoekt, kun je gemakkelijk een visitekaartje afgeven. Op dit visitekaartje vermeld je vervolgens je website. Als deze potentiële klant op je website kijkt, ziet hij allerlei foto’s en video’s staan die je gemaakt hebt. Hierdoor wordt hij nog beter op de hoogte gesteld van wat jij kan leveren. Vervolgens heb je natuurlijk op de website gemakkelijke contactmogelijkheden opgenomen, zodat de potentiële klant direct contact met je op kan nemen. Een duidelijke online marketing strategie zorgt dus voor een goede manier om meer klanten te verkrijgen. Hiervoor hoef je echter de offline manieren niet te vergeten!

Een welkomstpakket voor klanten

Verkoopt je bedrijf producten of een dienst? Dan kun je erg goed werken met een welkomstpakket. Dit pakket kun je zelf samenstellen door bijvoorbeeld een gratis les te geven of een klein product gratis weg te geven. Hierdoor krijgen de potentiële klanten een beeld van wat je bedrijf kan en waarom ze het nodig hebben. Vervolgens voorzie je het pakket ook van visitekaartjes, flyers en andere informatie over je bedrijf. Op het moment dat deze potentiële klant een product of dienst nodig heeft van je bedrijf, zal het direct naar jou toe komen. Hierdoor is de kans enorm groot dat je meer nieuwe klanten kunt verwelkomen, terwijl de investering relatief laag is.

Gerelateerde artikelen

Back to top button