Huis

De ideale meubels voor je kinderkamer

Zolang je koters niet rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan, hebben ze een plek nodig om rustig te kunnen zitten. Of liggen.

We kunnen ons voorstellen dat zowel je kroost als jijzelf in dat opzicht hoge kwaliteitseisen stelt. En waarom ook niet? Voordat ie in gebruik wordt genomen, wil je dat de (vernieuwde) kinderkamer zo compleet mogelijk is. Alle activiteit die kinderen in hun eigen domein willen kunnen ondernemen moeten binnen handbereik zijn. Ook al is het maar zoiets als slapen of uitrusten in het algemeen. Zolang je de smaken van je zoon of dochter een beetje kent, wordt het samenstellen van zijn of haar meubilair een peulenschil!

De ideale meubels voor je kinderkamer

Bed

De slaapkamer is dé plek in huis waar kinderen helemaal zichzelf kunnen zijn. Tekenen, spelen, knutselen en de wildste avonturen beleven in hun slaap. Nou zijn de jongsten onder ons vaak veel te energiek en opstandig om zich vrijwillig naar dromenland te begeven. Maar met het juiste bed kun je hen daarin wel degelijk stimuleren!

Je zoon waant zich waarschijnlijk het liefste in een stoere racewagen of brandweerauto, terwijl je dochter maar wat graag wegdommelt in een Barbie bed of prinsessenkasteel. Bovendien is zo’n thematisch ledikant perfect in staat om de fantasie van je kinderen te stimuleren! En, minstens zo belangrijk; de constante vraag om langer op te mogen blijven neemt hopelijk zienderogen af.

Bureau

Je kinderen worden een stuk zelfstandiger zodra ze hun eigen plek hebben om hun huiswerk te maken. Natuurlijk kunnen ze hier ook de keukentafel voor gebruiken. Echter, zodra ze over hun eigen bureau beschikken, zal dat hun concentratie aanzienlijk bevorderen. En aangezien kleine koters groot worden, doe je er verstandig aan om zo’n werkmeubel in de groei te kopen. Kies daarom voor een verstelbaar model, zodat je kinderen nog heel lang plezier van hun eigen bureau mogen hebben. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de stoel waarmee ze aan hun eigen schrijftafel mogen plaatsnemen. Heb je de kamer voorzien van een hoogslaper? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om het bureau eronder te plaatsen en zo flink wat ruimte besparen!

Zitmeubels

En bij een bureaustoel hoeft het niet te blijven qua zitgemak. Heeft je zoon of dochter vriendjes en vriendinnetjes over de vloer? Dan willen die natuurlijk een plek hebben om comfortabel te kunnen zitten. En je eigen kind ook, natuurlijk! Nou bestaan er allerlei kleine stoeltjes in de vrolijkste kleuren die je met het grootste gemak op kunt stapelen. Maar voor een multifunctionele zetel kies je natuurlijk voor een zitzak. Zitten, liggen, iets er tussenin; het kan allemaal! Maar pas op; straks krijg je je zoon of dochter er met geen mogelijkheid meer van af. Zo verknocht zal hij of zij aan dat ding raken!

Gerelateerde artikelen

Back to top button