Huis

Tips bij het kopen van je eerste huis

Heb jij met je partner of zonder partner besloten om je eerste huis te gaan kopen? Uiteraard is dat een goed idee, maar wees voorbereid! Er komt natuurlijk een heleboel op je af. Je gaat namelijk huizen bezichtigen, onderhandelen en je moet een hypotheek gaan regelen. Geen dingen waar jij je alle dagen mee bezighoudt. Het kan in het begin een hele hoop zijn. Met dit artikel helpen wij jou om je voor te bereiden op het kopen van je eerste huis!

Maak een wensenlijstje 

Er zijn zoveel vragen die jij je vooraf moet stellen wanneer je opzoek gaat naar je droomhuis. Wat maakt een woning voor jou een droomwoning? Hoeveel slaapkamers wil je? Wil je in een nieuwbouwhuis, of ben jij meer fan van een jaren tachtig woning? Het is belangrijk om een wensenlijst te maken en onderscheid te maken met wat je wel en niet wilt, zo hou je het overzichtelijk.  

Weet wat je budget is 

Hoe vaak komt het voor dat iemand een huis heeft gezien, en wil bieden maar erachter komt dat het ver boven zijn budget is. Dat is natuurlijk zonde. We raden je aan om nog niet op huizenjacht te gaan voordat je weet wat je kunt besteden. De reden hiervan is dat je anders onnodig energie en tijd ergens insteekt zonder te weten wat er financieel mogelijk is. Bereken bijvoorbeeld je hypotheek online, dat kan tegenwoordig gemakkelijk.  

Bezichtigen 

Heb je inmiddels een prachtige woning op het oog? Een huis waar je helemaal warm van wordt en direct zin krijgt om in te gaan wonen? Dan is de volgende stap aangebroken, bezichtigen. Onze tip: Maak van tevoren een lijstje met vragen die je wilt gaan stellen, wees kritisch. Als je twijfelt bezichtig dan twee keer en neem de tweede keer iemand mee, twee mensen zien meer dan één. 

Schakel een makelaar in 

Ben je niet helemaal zeker over hoe en wat? Of weinig tijd om te zoeken naar jouw droomhuis? Dan raden wij je aan om een makelaar in te schakelen. Ben je bijvoorbeeld opzoek naar een Makelaardij Rotterdam?  

Gerelateerde artikelen

Back to top button