Huis

De juiste vloer voor jouw interieur!

Een vloer kiezen is een belangrijke opgave, je wilt namelijk niet na een paar jaar een nieuwe vloer gaan leggen in je huis, omdat je de oude vloer niet meer mooi vindt! Wanneer je een vloer hebt gekozen zorg er dan voor dat je er eentje kiest waar je de rest van de tijd gelukkig mee zal zijn. Het kiezen van een vloer ligt aan een aantal factoren. In dit artikel helpen we je een handje door verschillende soorten vloeren te verkennen. Wil je advies op maat? Bij verscheidene bedrijven kan je terecht, zij hebben veel ervaring en kunnen jou zeker op weg helpen met het kiezen van jouw ideale vloer!

Tapijt

Tapijt kent iedereen wel. Deze vloersoort is namelijk lekker zacht voor je voeten en ziet er heel uitnodigend uit (zeker voor een slaap partij!) Naast het aantrekkelijke materiaal komt tapijt in verschillende vormen en kleuren voor. Zo kan je kiezen voor laagpolig tapijt of hoogpolig tapijt, in de kleur roze, beige, blauw, bruin, grijs en ga zo maar door! Het nadeel van tapijt is dat het niet onderhoudsvriendelijk is wanneer je dieren hebt die haren verliezen. De haren gaan namelijk in het tapijt zitten, waardoor het een grote klus is om schoon te maken. Tevens is tapijt geen ideale keuze voor de klunzen onder ons. Een glas rode wijn laten vallen over tapijt is niet aan te raden.

Vinyl

De tegenpool van tapijt is misschien wel vinyl. Een vinyl vloer is niet hard onder de voeten, integendeel kan vinyl ook zacht onder de voeten aanvoelen! Echter is vinyl veel makkelijker in onderhoud dan tapijt, wanneer er dierenharen ronddwarrelen of een glas wijn is omgestoten is dit allemaal gemakkelijk weer schoon te maken!

Laminaat

Laminaat is het meest populair vloer type onder de nederlanders. Deze vloer is namelijk makkelijk zelf te leggen, is heel egaal en kan makkelijk onderhouden worden met een simpele stofzuiger, allesreiniger en dweil! Ook oogt laminaat erg mooi, door de houtkleurige tinten die deze kan hebben. Laminaat is ook verkrijgbaar in koudere kleuren zoals grijs en antraciet.

Hout

Ook hout is een materiaal dat gebruikt wordt voor vloeren, namelijk houten vloeren. Dit vloertype bestaat al veel langer dan de bovenstaande drie vloertypes en dankt zijn populariteit aan het feit dat een houten vloer veel karakter geeft aan een interieur. Het onderhoud van een houten vloer is echter groot. Deze moet op den duur geschuurd worden, eventueel gewaxt worden en gelakt worden voor gebruik. De vloer is makkelijk schoon te houden, maar is niet bestendig tegen vlekken en is makkelijk te beschadigen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button