Trends

Meer lezers op jouw blog met e-mailmarketing

Een eigen website is alleen maar leuk als er ook daadwerkelijk mensen zijn die jouw blogs lezen. Heb je moeite om bezoekers naar jouw blog te trekken? Dan geven wij jou graag wat inspiratie om de traffic te verhogen! De snelste weg naar meer bezoekers is e-mailmarketing.

E-mailmarketing: wat is dat?

Met e-mailmarketing bereik je (potentiële) bezoekers rechtstreeks via de mail. Je maakt ze als het ware nieuwsgierig naar jouw nieuwste blogs door ze alvast een teaser te mailen. Of je wijst jouw doelgroep met behulp van een gerichte mail op leuke acties waar zij op dat moment van kunnen profiteren. E-mailmarketing kan bestaan uit het versturen van gerichte informatie, nieuwsbrieven of producten die gelinkt zijn aan jouw website. Met behulp van een email marketing tool in België of Nederland kan je e-mailmarketing zoveel mogelijk automatiseren.

Spammen werkt averechts

E-mailmarketing is een zeer effectieve manier om mensen naar je site te trekken. Pas echter wel op voor spamming. Geen enkele klant zit te wachten op spam en het is bovendien verboden. Zorg er dus altijd voor dat mensen zich inschrijven op de nieuwsbrief voordat je deze verstuurt. Plaats ook onderaan iedere mail een link waarmee iemand zich eenvoudig af kan melden voor jouw e-mails. Op die manier voldoe jij aan de richtlijnen die hiervoor wettelijk zijn bepaald.

Waarom kiezen voor e-mailmarketing?

Met e-mailmarketing zorg je ervoor dat een bezoeker vaker terugkeert naar jouw site. Je zorgt dus voor meer traffic. Verkoop je ook producten of doe je aan affiliate marketing? Dan zal je ook zien dat meer bezoekers al snel leiden tot meer conversie. Zeker wanneer je e-mailmarketing een belangrijk onderdeel van jouw online marketingcampagnes maakt. En dat terwijl de kosten van e-mailmarketing erg laag zijn. Je hebt bijvoorbeeld niet te maken met verzendkosten zoals bij een traditionele wijze van reclame. E-mailmarketing is dus een handige manier om jouw website succesvol te maken waardoor je verder kunt groeien.

Gerelateerde artikelen

Back to top button