Fashion

De juiste werkkleding voor jouw beroep kopen; waar moet je op letten?

Story Highlights
  • Netjes en met voldoende bewegingsvrijheid
  • Extra veiligheid of vooral leuk voor het oog
  • Werkbroeken in tal van verschillende uitvoeringen

Het is belangrijk om gedurende de werkzaamheden die je uitvoert de juiste kleding te dragen. Voor de een beroepsgroep betekent juiste werkkleding vooral veilige kleding. Voor een andere groep is het juist weer belangrijk om representatieve werkkleding aan te hebben. En zo draagt iedereen werkkleding die past en gepast is bij het werk dat gedaan wordt. Kleding voor de mensen die in de bouwwereld actief zijn vraagt andere specificaties dan een leuk mantelpakje voor de directiesecretaresse.

Broeken die representatief zijn en bewegingsvrijheid bieden

Stel dat je er elke dag én representatief uit moet zien en toch ook kleding aan moet waar je iets in kunt doen. Waarin jij je gemakkelijk kunt bewegen. In dat soort gevallen kun je prima een beroep doen op 24/7 jeans. Deze jeans zijn met groot vakmanschap gemaakt en speciaal voor werkdagen is er een speciale werk jeans beschikbaar. Sterker nog, binnen deze categorie heb je de keuze uit zes verschillende modellen. Ze vallen op door hun netheid, maar ook door de stevige kniebeschermers en de extra zijzakken. Er is een jeans met duimstokzak en alle werkbroeken zijn afgemaakt met Cordura. De broek is van een volledig slijtvaste stof. Het gaat om een stretchbroek, en dat staat voor optimaal draagcomfort, zeker tijdens de dagelijkse werkzaamheden.

De Chino met de smalle pijpen, ver boven de knie

Omdat je ook in de zomer aan het werk bent, is het wel zo lekker om ook representatieve korte broeken in huis te hebben. In het algemeen kun je korte broeken opdelen in drie verschillende soorten. Zo heb je sinds jaar en dag de denim korte broek, een korte spijkerbroek. Deze stevige stof kan beslist tegen een stootje. En het draagcomfort wordt na een aantal keren dragen alleen maar groter. Chino korte broeken kennen we van de smalle pijpen en als de broek die hoog boven de knieën zit. De Chino is met recht een nette korte broek.

Netjes en toch een broek om lekker in te kunnen werken

Tenslotte hebben we nog de bermuda korte broek, een broek die wat wijder uitloopt. Mannen met dikkere bovenbenen zweren bij deze korte broek, die netjes is en die je ook nog eens voldoende bewegingsvrijheid biedt, het is dus maar net welke werkzaamheden je verricht op een dag. Dat je er representatief uit kunt zien en tegelijk kleding kunt dragen waarin je voldoende bewegingsvrijheid hebt om je werk goed te kunnen doen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button