Huis

Verhuizen: waar aan denken?

Story Highlights
  • Check de meterstanden in je oude huis
  • Regel een professioneel verhuisbedrijf
  • Maak kennis met je nieuwe buren

Leuk, dat verhuizen. Vergeet echter niet dat er nogal wat geregeld moet worden voor je daadwerkelijk ontspannen in de nieuwe woning zit. Gelukkig helpen we je een handje en geven we je hier nuttige tips die de verhuizing gemakkelijker maken. Doe er je voordeel mee.

Check 1: waar moet je allemaal aan denken

Als de verhuizing in zicht komt, moet je heel veel regelen. Je maakt een planning en noteert de meterstanden en de waterstand. Je legt een professional als Verhuisbedrijf Amersfoort vast die je spullen gaat verhuizen, je zegt de verzekeringen op en regelt een overstapservice voor de televisie, internet en telefoon. Je zegt indien van toepassing uiteraard de huur op, regelt vrije dagen op je werk en vergeet ook je dokter en de tandarts niet op de hoogte te brengen van he verhuisplannen.

Check 2: aan wie moet ik verhuizing doorgeven

Natuurlijk weten familie en vrienden al meteen dat je gaat verhuizen. Licht ook de buren in en informeer je ziekenhuis, je huisarts en je tandarts. Ook licht je alle partijen in waarop je een abonnement op, zoals dat ook geld voor de krant die je elke dag op de deurmat krijgt. Laat jij je internet, televisie en telefoon doorlopen op je nieuwe adres, dan licht je ook deze partij in. Je licht de gemeente in, de gemeente zal de Belastingdienst inlichten over de verhuizing. Heb je kinderen, geef de verhuizing dan ook aan de scholen door. Uiteraard licht je ook je werkgever in.

Check 3: wat moet je vooraf weten van je nieuwe woning

Zoals je zelf de meterstanden in je oude woning noteert, moet je ook de beginstanden weten van je nieuwe woning. Belangrijk is ook om de hoogte, breedte en lengtematen van alle kamers te weten. In verband met de verhuizing meet je ook de breedte van de deuren. Weet verder goed waar de deuren zitten en de afstand van de deuren tot de hoeken van de muur. Weet ook de hoogte en breedte van alle ramen en de hoogte van de muur onder het raam.

Check 4: na de verhuizing

Zijn je spullen verhuisd, dan ben je uiteraard nog niet klaar. De meubels moeten op de plek en de dozen uitgepakt worden. Je maakt het naambordje aan de muur, maakt kennis met de buren en licht – indien van toepassing- de nieuwe gemeente in. Controleer of de post nagezonden wordt en is je diepvries ontdooid schakel die dan zo snel mogelijk weer in.

Gerelateerde artikelen

Back to top button