Huis

De keuze in vloeren is reuze op de markt

Over de vloer komen, het is een uitdrukking die bijna iedereen wel kent. Bezoek, een hond, kinderen, iedereen loopt, springt of rent over jouw vloer. Daarom is het fijn als de vloer wel tegen een paar schoenen en stoten kan. Je kunt de vloer natuurlijk zelf leggen of ervoor kiezen om een derde partij dit te doen. Kies hiervoor eerst jouw vloer uit bij een vloerenwinkel of een webshop zoals Vloerenmarkt.nl en leg deze in de gewenste kamer. Nu alleen nog de vloer. Welke vloer vind je mooi en welke past bij de stijl van jouw huis. In dit artikel lees je welke vloeren er zijn en welke sfeer deze geven. Zo kun je gemakkelijk bepalen welke vloer voor jou het beste is.

Vloeren van natuurlijk materiaal

Allereerst zijn er de vloeren die van een natuurlijk materiaal zijn gemaakt. Je kunt hierbij denken aan houten vloeren maar ook echt marmer vloeren of een stenen vloer. Lees hier meer informatie over vloeren en materialen.

De houten vloer

De houten vloer is een materiaal dat vaak gebruikt wordt. Niet alleen op de vloer maar vooral ook op trappen. Hout is een natuurlijk materiaal dat van bomen komt en kent zeer diverse uitstralingen. Houten vloeren verschillen vaak in hoe de nerven zichtbaar zijn in de planken. Daarbij zijn er veel verschillende kleuren die een houten vloer kan hebben. Kies voor een meer bruinrode kleur hout om extra warmte toe te voegen aan het huis. Een lichte beige kleur hout geeft een zachter uiterlijk en zorgt voor een landelijk maar strakke uitstraling. Hout is in ieder geval een materiaal dat snel warmte geeft aan de ruimte.

Marmeren vloer

Een marmeren vloer zie je niet enorm vaak. Het is een harde steen dat een mix is van kalksteen en klei. Het heeft een luxe uitstraling doordat dit een strakke look geeft aan de vloer. Vaak is het wel een koude steen waardoor vloerverwarming aan te raden is. Een vloer van marmer is makkelijk te onderhouden door te dweilen met warm water en een klein beetje schoonmaakmiddel. De vloeren van marmer geven dus een strakke uitstraling dat vaak bij een strakke of industriële inrichting past.

Natuursteen vloer

Net als marmer kun je ook nog andere natuurstenen gebruiken als vloer. Graniet is bijvoorbeeld ook een veel gebruikte natuursteen voor de vloer. Deze geeft vaak een iets ouderwetsere uitstraling omdat dit vaak wordt gebruikt in oude kloosters. Natuursteen en dus ook maar zijn wel redelijk prijzige materialen om als vloer te gebruiken. 

Vloeren van een synthetisch materiaal

De vloeren van synthetische of niet-natuurlijke materialen zijn de meest voorkomende vloeren. Denk aan laminaatvloeren of een vloer van pvc. Hieronder lees je over deze beide materialen meer. 

Laminaat vloeren

Laminaat is een erg veel gebruikt materiaal om vloeren mee te leggen. Laminaat bestaat uit meerdere dunne lagen kunstof met daaroverheen een geperst laagje papier. Dit laagje geeft het laminaat het uiterlijk dat het heeft. Laminaat is een vrij dunne vloer wat wel erg makkelijk te leggen is en ook gemakkelijk is in het onderhoud. Omdat deze vloersoort vrij dun is, is het in koude of oude panden vaak verstandig om er een goed ondervloer of zelfs vloerverwarming onder te leggen. Zo heb je voor niet veel geld een nette maar toen goede en warme vloer.

PVC vloeren

PVC staat voor polyvinylchloride en is de meest gebruikte kunststof. Vooral voor vloeren is dit een ideaal materiaal om te gebruiken. Het is een kunstof dat slijtvast is en makkelijk te bewerken is. PVC wordt vaak ook gelegd in planken. De kwaliteit van de vloer wordt voor een goed deel bepaald door de dikte van de toplaag. Hoe dikker de toplaag, hoe hoger de kwaliteit van de vloer.

Dit materiaal is doorgaans sterker dan laminaat en erg makkelijk in het onderhoud. De vloeren van PVC zijn vaak erg mooi van kwaliteit en geven een warme maar toch strakke uitstraling.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button