Fashion

Wat moet je doen als het gaatje van je piercing is dichtgegroeid?

Als je een gaatje voor een piercing laat schieten, is het natuurlijk de bedoeling dat je hier steeds een piercing in draagt. Zeker wanneer je het nog maar net hebt laten schieten, wordt er aangeraden om steeds een piercing te dragen aangezien het anders snel dichtgroeit. Wanneer het gaatje toch is dichtgegroeid, bestaat de mogelijkheid om het opnieuw te laten doorprikken. 

Hoelang duurt het voor gaatje dichtgroeit?

Een piercing opnieuw doorprikken is enkel mogelijk wanneer het gaatje volledig is dichtgegroeid en genezen. Hoelang het duurt voor een gaatje is dichtgegroeid, hangt natuurlijk af van de periode dat je de piercing hebt gedragen. Bij bepaalde piercings, zoals een navelpiercing of een daith piercing, zal het gaatje niet volledig dichtgroeien wanneer je de piercing langer hebt gedragen dan de periode dat er nodig is om de piercing te laten genezen na het schieten. Bij de meeste piercings is dit een tweetal maanden. Bij een daith piercing kan dit tot een jaar duren voor een piercing volledig is genezen. In dit geval krimpen de gaatjes eerder dan volledig dichtgroeien.

In het algemeen wordt er aangeraden om je piercing het eerste jaar niet te veel uit te doen. In sommige gevallen kan het natuurlijk niet anders, denk maar aan een tepelpiercing bij borstvoeding. Maar hoe minder je de piercing moet uitdoen, hoe minder risico je loopt op het dichtgroeien of krimpen van het gaatje. Indien je toch voor een langere tijd een piercing moet uitdoen, maar niet wil dat het gaatje dichtgroeit, kan je kiezen voor een piercing retainer. Dit zijn onzichtbare piercings die voorkomen dat je gaatje dichtgroeit. Deze zijn niet van metaal en kunnen dus ook gedragen worden tijdens onder meer operaties. 

Hoe een gaatje terug doorprikken?

Een piercing opnieuw doorprikken doe je best niet zelf. Een specialist zoals inksanepiercing.com heeft het juiste materiaal om het gaatje opnieuw te doorprikken. Bovendien moet het materiaal dat gebruikt worden volledig steriel zijn. De kans is klein dat je de juiste producten hebt om materialen te steriliseren. Daarnaast kijken ze bij inksanepiercing.com ook naar de periode dat je de piercing hebt gedragen. Hoe korter de periode, hoe langer het duurt voor het gaatje kan en mag doorprikt worden. 

Afhankelijk van de plaats waar de piercing zich bevindt, heb je zelf ook niet voldoende zicht op het gaatje. Een beperkt zicht kan er ook voor zorgen dat het gaatje verkeerd of scheef wordt doorprikt, wat voor problemen kan zorgen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button