Health

De leukste gratis sporten

Sporten is gezond, dat weten we allemaal. Sommige mensen gaan fanatiek naar de sportschool, maar anderen geven hun geld liever ergens anders aan uit. Behoor jij tot die laatste groep? Maar wil je toch actief blijven? In deze blogs geven we je tips voor veelal gratis sporten waar je geen duur abonnement voor nodig hebt. Je hoeft alleen nog maar sportkleding en enkele attributen aan te schaffen, en je bent klaar om te knallen!

Hardlopen

Uiteraard mag hardlopen niet in dit rijtje ontbreken. Het is de meest bekende en naar onze mening ook de populairste gratis sport. Je trekt je hardloopschoenen aan en je workout kan beginnen. Het fijne van hardlopen is dat je zelf je tempo en route bepaalt en kan gaan lopen wanneer je zin hebt. Je verbrandt hiermee ook aardig wat calorieën. Op de investering in hardloop accessoires na, is hardlopen dus zeer budgetvriendelijk! Heb je de smaak echt te pakken en wil je meedoen aan hardloopevenementen? Houd dan wel rekening met het feit dat er voor veel evenementen inschrijfgeld wordt gevraagd.

Wandelen

De tegenhanger van hardlopen is natuurlijk wandelen. Nu denk je misschien, wandelen, dat is nog helemaal geen sport? Maar elke dag een flinke wandeling maken draagt wel degelijk bij aan een actieve levensstijl. Investeer in een goed paar wandelschoenen en jouw nieuwe sport is geboren.

Touwtje springen

Heb je nog een springtouw op zolder liggen? Ook dit is een leuke manier van in beweging blijven. Het zal je verbazen hoe zwaar springtouwen eigenlijk is. En ook niet onbelangrijk: 10 minuten springtouwen staat gelijk aan 45 minuten hardlopen. Super effectief dus!

Gratis workouts op YouTube

Via YouTube kun je tegenwoordig heel wat workout video’s vinden. Speel ze af op je tv en doe alle oefeningen zo goed mogelijk na. Dikke plus: heb je een oefening niet goed begrepen? Dan spoel je de video gewoon terug, net zo lang tot je hem onder de knie hebt! Het voordeel hiervan is dat je uit kunt proberen wat je leuk vindt. Ga jij voor een yoga-les of toch liever voor een heerlijke cardio training?

Motiveer jezelf met een activity tracker

Wil je wel wat investeren in sportaccessoires? En vind je het fijn om inzicht te krijgen in hoe goed je bezig bent geweest? Bijvoorbeeld door te zien hoeveel calorieën je hebt verbrandt en wat jouw gemiddelde hartslag is/was? Of hoeveel stappen je hebt gezet? Dan raden we je aan om een activity tracker aan te schaffen. Zo heb je nog meer motivatie voor je workouts.

Welke sport ga jij binnenkort thuis beoefenen?

Gerelateerde artikelen

Back to top button