AutoTravel

Tips voor een geweldige campervakantie

Ga je dit jaar voor het eerst met eigen camper op vakantie? Of besluit je een camper te huren om de mooiste plekken te ontdekken? Groot gelijk! Om deze campervakantie tot een daverend succes te maken, hebben wij hieronder enkele tips voor je genoteerd. Want ook al heb je al wat kampeerervaring in bijvoorbeeld een tent of caravan; het reizen met een camper is toch anders. 

Oefen eerst met de camper

Heb je nog nooit met een camper gereden? Probeer de camper dan eerst even uit. Een camper rijdt namelijk heel anders dan een auto. Hij is minder wendbaar en logger.Houd ook de hoogte van de camper bij de hand, zo kom je nooit voor onaangename verrassingen te staan wanneer je bijvoorbeeld een tunnel door wilt rijden. 

Geen strakke planning

We zeiden het al: met een camper kun je gaan en staan waar je wilt. Misschien wil je van tevoren alles al plannen. Eerst een paar dagen daar, dan door naar de volgende plek en zo verder. Het is altijd goed om een plan te hebben en te kijken welke plekken jullie zeker willen bezoeken. Maar we weten uit ervaring dat je onderweg onverwacht mooie plekken tegenkomt. Het is dan jammer dat je, door jullie strakke reisschema, deze plekken niet kan bezoeken. Onze tip: laat de omgeving je reisschema bepalen. Voelt het goed, blijf dan een paar dagen langer. Heb je het na een dag al gezien, trek dan ook verder. 

(Gratis) camperplaatsen

Op veel parkeerplaatsen mag je gewoon overnachten. Ook aan de rand van bijvoorbeeld bossen. Zo heb je een gratis camperplaats te pakken. Check vooraf wel altijd de regels van het betreffende land wat betreft vrij kamperen. 

Daarnaast zijn er ook speciale camperplaatsen waar je vaak met meerdere campers staat. Vaak zijn deze tegen relatief lage kosten te boeken. Uiteraard kun je ook een campervriendelijke camping uitzoeken om te overnachten.

We raden wel aan om op tijd een slaapplek te regelen. Het liefst bij daglicht. 

Relax!

En last but not least: vergeet niet te ontspannen. Reizen met een camper is anders dan reizen met een vliegtuig. Camper rijden, de weg volgen of zoeken; het kost wat energie. Dat wil niet zeggen dat het reizen met een camper niet ontspannend is. Je kunt namelijk gaan en staan waar je wilt, wanneer je wilt. Geen haast dus. Relax en geniet van de mooie omgeving!

Gerelateerde artikelen

Back to top button