Fashion

De leukste schoenen voor kinderen op basis van leeftijd

De leukste schoenen uitkiezen voor jezelf is vaak al een lastig iets om te doen, maar de leukste meisjesschoenen of jongens schoenen zijn nog lastiger uit te kiezen. De nieuwste collectie Shoesme kinderschoenen heeft voor zowel meisjes als jongens een breed assortiment. Denk bij kinderschoenen aan leuke sportieve modellen met de nodige kleuren en prints voor je kindjes. In deze blog geef ik tips wat voor soort schoenen handig zijn voor kinderen op basis van leeftijd.

Kinderen van 0 tot 2 jaar

Kinderen van 0 tot 2 jaar gaan van een baby die alleen kan liggen naar een peuter die kan lopen. Het is dan ook niet raar als deze leeftijd in verschillende fases wordt doorlopen. Een kind tot 2 jaar doorloopt drie fases, de lig/zit/kruipfase, de leren lopen fase en tot slot de daadwerkelijke loopfase.

De eerste fase: De lig/zit/kruipfase

De eerste maanden zal je kindje niet veel meer dan liggen en uiteindelijk zitten doen, maar ook al lopen ze nog niet wil je toch dat ze schoentjes kunnen aandoen als ze in de kinderwagen zitten. Helemaal als ze beginnen met kruipen is het fijn als ze iets zachts om hun voetjes hebben. Juist voor deze fase zijn echte schoenen nog te grof, maar zachte slofjes zijn een ideale oplossing. 

De tweede fase: De leren lopen fase

Waar het ene kind al met een half jaar begint, begint de ander pas met een jaar, wanneer maakt dan ook niet uit. Wat wel uitmaakt is dat de eerste fase wordt opgevolgd door de leren lopen fase. Hier begint je kleine zich overal aan op te trekken en laat duidelijk zien wat hij of zij wil. Echter zijn ze nog aan het leren en is de juiste ondersteuning en stabiliteit belangrijk om ervoor te zorgen dat de eerste stapjes moeiteloos kunnen worden gezet. 

De derde fase: De daadwerkelijke loopfase

In de derde fase gaat je kindje over van de leren lopen fase naar de daadwerkelijke loopfase. Het is hier enorm belangrijk dat de voetjes goed worden ondersteund, want zodra jouw kindje kan lopen rennen ze er vandoor. 

Kinderen vanaf 2 jaar

Vooral vanaf 2 jaar wanneer je kindje er op los rent is het belangrijk om goede schoenen te dragen. Alle schoenen van Shoesme zijn gemaakt van leer, hebben een voetbed die uitneembaar is en hebben flexibele rubberzolen. Het maakt dus eigenlijk niet zo zeer uit welke schoenen je kiest van Shoesme voor ze zijn allemaal even van even goede kwaliteit en geschikt voor ieder kind! Natuurlijk afhankelijk of je een dochter of zoon hebt kan je een keuze maken tussen verschillende soorten schoenen, zoals sandalen, bikerboots of sneakers. Voor zowel meisjes als jongens zijn er diverse designs en prints te vinden bij Shoesme kinderschoenen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button