FashionHealth

Goede schoenen kunnen zowel mooi als comfortabel zijn

Wanneer je op zoek bent naar een nieuw paar schoenen is het soms lang zoeken naar schoenen die helemaal je ding zijn. Sommige schoenen zijn mooi, maar zitten niet goed. Andere zitten dan weer goed, maar zijn niet volledig je smaak. Bij Van Keeken Schoenen vind je schoenen die allebei zijn. Durea schoenen of Xsensible schoenen zijn hier het perfecte voorbeeld van.

Waar moet een goede schoen aan voldoen?

Er wordt wel eens gezegd dat goede schoenen voor goede voeten zorgen. Wanneer je slechte schoenen draagt, kan je onbewust anders gaan wandelen om dit te compenseren. Dit is niet goed voor je voeten, maar ook niet voor je hele lichaam. Goede schoenen zijn dus essentieel.  

Er zijn een aantal vuistregels waaraan een schoen moet voldoen. In eerste instantie mag je hiel nauwelijks of niet indrukken wanneer je er op drukt. Hoe steviger het hielstuk is, hoe meer ondersteuning je hiel, en dus je voet in het algemeen, heeft. Daarnaast kan je best ook schoenen kopen die achteraan gesloten zijn. Slippers zorgen er bijvoorbeeld voor dat je tenen te hard moeten werken om deze aan te houden. 

Er wordt aangeraden om schoenen te kiezen met een veter of met een klittenband. Deze kunnen eenvoudig strakker of losser gemaakt worden wanneer ze te hard klemmen rond je voet. Ideaal wanneer na een lange dag je voeten beginnen op te zwellen. Bij voorkeur zijn de schoenen ook van leer. Dit is namelijk een ademend materiaal, maar heel flexibel en sterk. 

Als vrouw draag je ook wel eens graag schoenen met hakken. Ideaal voor een formelere aangelegenheid, maar er wordt aangeraden om geen hakken te kopen die hoger zijn dan drie tot vier centimeter. Zijn de hakken hoger, dan komt er te veel druk te staan op de voorvoeten en de tenen.  Daarnaast wordt er ook aangeraden om brede hakken te kopen en geen naaldhakken. Naaldhakken vergroot namelijk het risico op zwikken. De ideale hakhoogte voor mannen wordt overigens geschat op een tweetal centimeter. 

Schoenen met verschillende breedte maten

Ook de breedte van je schoenen is heel belangrijk. Wanneer je heel smalle of net wat dikkere voeten hebt, heb je ook nood aan schoenen die goed aansluiten, maar toch voldoende ruimte laten. Durea schoenen van Van Keeken Schoenen hebben vier verschillende wijdte maten. Hierdoor zijn de schoenen geschikt voor mensen met extra smalle voeten tot extra brede voeten. Xsensible schoenen hebben twee breedte maten. Deze schoenen zijn enkel geschikt voor mensen met een gemiddelde tot iets bredere voet. 

Wanneer je op zoek bent naar schoenen, kan je best in een winkel je voeten laten opmeten. Zo weet je duidelijk welke schoenmaat én schoenbreedte je juist nodig hebt.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button