HuisOverig

Zo zorg je ervoor dat een hond goed alleen thuis kan zijn

Jouw puppy alleen thuis laten? Lees onze tips!

Jouw puppy alleen thuis laten? Je kunt een hond niet zomaar alleen thuis laten, want als hem dit niet is aangeleerd, kan hij last krijgen van verlatingsangst. Dit resulteert in janken, onzindelijkheid of het slopen van spullen. Wat kun je dan wel het beste doen, behalve jouw hond achterlaten met goed voer van Royal Canin Puppy? Wij hebben uitgezocht hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw hond goed alleen thuis kan zijn. Lees snel verder voor meer informatie.

Bereid je hond goed voor

Voordat je je hond alleen gaat laten, is het goed je pup goed voor te bereiden. Hierdoor zorg je ervoor dat je hond kalm is en beloon je hem als hij rustig gedrag laat zien met hondensnacks. Maak de ruimte waar de hond in zal zijn veilig, zodat er geen dingen omgegooid kunnen worden. Ga je langer van huis, dan is het aan te raden je hond van tevoren goed uit te laten. Zo is je hond moe en zal hij zich voldaan voelen. Ga echter niet meteen weg als je thuis bent met de hond, maar zorg ervoor dat je nog even bij de hond bent. Zo zal het als minder plotseling door je hond worden ervaren dat je even weg bent.

Zorg dat je hond zichzelf kan vermaken

Zorg er naast veel samen doen met je hond ook voor dat je hond zichzelf kan vermaken en momentjes heeft om zich terug te trekken. Er zijn namelijk ook honden die de hele dag op hun eigenaar gericht zijn en deze het liefst achterna lopen. Zorg ervoor dat je je hond leert om rustig te gaan liggen en niet de hele tijd bezig te zijn met jou. Zo zal hij ook makkelijker alleen thuis kunnen zijn wanneer je eens besluit om weg te gaan.

Leer je hond dat het niet erg is als je er niet bent

Leer je hond dat het niet erg is als je even weg bent. Dit vraagt wel wat tijd en energie, want je zal hier zeker enkele weken mee bezig zijn. Echter is dit allemaal de moeite waard, want als je jouw hond dit goed hebt aangeleerd, zal hij het niet erg vinden als je even weg bent. Zo voorkom je verlatingsangst bij je hond of kun je deze angst op een goede manier behandelen.

Wij wensen je veel succes met onze tips!

Gerelateerde artikelen

Back to top button