Travel

De leukste vakanties in 2022!

Er waren in 2021 en 2020 niet veel mogelijkheden om te reizen door COVID-19. Hopelijk wordt 2022 het jaar waarin we alle uitgestelde reizen kunnen inhalen en nieuwe tripjes kunnen plannen. Doordat je beperkt bent geweest in je vrijheid kan dit jaar misschien ook wel het jaar worden waarin je eens een andere soort reis maakt. Wat dacht je van een huttentocht in Oostenrijk? Of een roadtrip door verschillende landen of steden? 

Kies voor een reis uit je comfortzone

Zoals hierboven al is vermeld, is dit hét moment om te kiezen voor een soort reis die je normaal nooit zou maken. Ben je de persoon die graag een all-in boekt en zeven dagen aan het zwembad van een hotel ligt? Probeer deze keer iets avontuurlijks! Ga voor een huttentocht in Oostenrijk waarbij je langs prachtige landschappen wandelt en overnacht in warme hutjes. 

Doen je voeten al pijn bij het idee om een aantal dagen na elkaar te wandelen? Kies dan voor een roadtrip door een land of een aantal landen. Zowel in als buiten Europa zijn er enorm mooie landen die je het beste kan ontdekken op eigen tempo en met een auto. Zo ben je van niemand afhankelijk en kan je zelf beslissen welke plaatsen je allemaal wil bezoeken. Je hebt de mogelijkheid om een auto te huren op de luchthaven wanneer je aankomt en je kan hem terugbrengen wanneer je terug naar huis moet vertrekken. Je kan op voorhand een route uitstippelen, maar je kan er ook voor kiezen om last minute te beslissen wat je volgende stop zal zijn. Er zijn bovendien verschillende apps op je smartphone die je kunnen helpen om een slaapplaats te vinden onderweg.

Annulatie van je reis

Stel dat je reis om bepaalde omstandigheden toch niet kan doorgaan, kan je bekijken met Aviclaim of je recht hebt op een compensatie. Op basis van je vluchtnummer en de datum van je vlucht, kijkt Aviclaim of er een mogelijkheid bestaat dat je een deel van je geld terugkrijgt. De kosten zijn volledig voor het bedrijf zelf. Indien je effectief recht hebt op een vergoeding, houdt Aviclaim 25% als vergoeding voor de kosten die zij hebben gemaakt. Krijg je geen vergoeding? Dan hoef je ook geen kosten te betalen aan Aviclaim.
Of je nu uiteindelijk Oostenrijk of Spanje kiest als vakantiebestemming, het belangrijkste is dat je ervan geniet!

Voor de leukste reizen raad ik je aan om eens bij Travelguide te kijken!

Gerelateerde artikelen

Back to top button