Tuin

De voordelen van een houten tuinbank

Houten tuinbanken zijn weer helemaal terug van weggeweest. En dat is niet zo gek, want een tuinbank van hout heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van andere tuinmeubels. Ben je nieuwsgierig waarom ook jij beter voor een houten tuinbank kunt kiezen? In dit artikel lees je de drie grootste voordelen van de houten tuinbank.

1 Een houten tuinbank is voor alle seizoenen

Met een houten tuinbank kun je ieder seizoen buiten zitten. Terwijl je tuinmeubels meestal opruimt of afdekt als de zomer voorbij is, kun je houten meubels gewoon buiten laten staan. Heb jij je houten tuinbank geschilderd, dan volstaat een vochtig doekje om de bank weer gebruiksklaar te maken. Voortaan kan jij niet alleen in de lente en de zomer genieten van de tuin, maar ook als het sneeuwt. Zie jij jezelf al zitten bij de vuurkorf?

2 Een tuinbank is makkelijk te onderhouden

Een houten tuinbank vergt niet veel onderhoud. De invloed van het weer geeft de bank vaak juist karakter, dus je hoeft niet bang te zijn dat je houten bank er lelijk uit gaat zien. Zeker wanneer je een bank van geïmpregneerd hout of hardhout hebt, hoef je deze niet te beschermen tegen weersinvloeden. Zorg er wel altijd voor dat je een bank kiest met een fsc keurmerk zodat je zeker weet dat je een bank van duurzaam hout hebt.

3 De bank is simpel aan te passen aan iedere tuintrend

Met een tuinbank hoef je niet bang te zijn dat ie volgend jaar niet meer bij de tuintrends van het seizoen past. Je kunt een bank namelijk eenvoudig schilderen in iedere kleur die je maar wenst. Ga jij dit jaar voor de Ibiza-stijl? Dan geef jij je bank een frisse kleur. Zijn witte tuinmeubels de trend? Dan heb je slechts een kwast en een pot verf nodig om de bank helemaal trendy te maken. Of verf de bank direct zwart of antraciet, dat past vaak binnen iedere stijl!

Gerelateerde artikelen

Back to top button