OverigTravel

De mooiste meren van Nederland

Story Highlights
  • Prachtige meren in Nederland
  • Heerlijk een dag aan het water
  • Van Zeeland tot Groningen

We zitten niet in de tropen, maar voor een frisse een dag in de lente of juist wanneer het warm is in de zomer, kan het echt wel een fijne dag worden aan het water. Nederland is een mooi land. Geniet je ervan om buiten te zijn in de natuur of hou je van water, ga dan naar Holidu, de Duitse zoekmachine voor vakantiehuizen, waar je je ideale vakantiehuis aan of nabij de mooiste meren en plassen van Nederland in elke provincie kunt vinden die hieronder worden beschreven en hoe je er een leuk uitje van kunt maken.

Drenthe: ’t Nije Hemelriek

We beginnen met ’t Nije Hemelriek waar het blauwe water mooi kleurt met het witte zand en daaromheen lekker veel groen. Het is letterlijk zon, water en strand om lekker paradijselijk haast tropisch van te genieten. Het is misschien wel de mooiste meer van Nederland en daarom ook heel bekend en populair.

Flevoland: Wolderwijd

In de provincie Flevoland kun je het Woldstrand bezoeken aan het Wolderwijd. Het uitzicht strekt zich uit tot de haven en Harderwijk. Weinig verveling zul je hier hebben met een wandelboulevard, een strandpaviljoen voor een lekkere maaltijd en veel stranden. Als je een gezin hebt met kinderen, jongeren, surfers en honden dan sta je zelfs voor een uitdaging hoe je ze allemaal tegelijk tevreden kunt stellen, want ze hebben allemaal een eigen strand ter beschikking.

Friesland: het IJsselmeer en de Friese Meren

Mocht je een keer richting Friesland willen rijden, ga dan naar het Lemsterstrand aan het IJsselmeer. Misschien vind je de faciliteiten beperkt, maar het prachtige uitzicht maakt het de moeite waard om er toch even een wandeling te maken. Je kunt daarna altijd nog doorrijden om bij de Friese Meren in de buurt een bootje te huren, waarmee je de meren, plassen, kanalen, grachten, sloten en rivieren, die op unieke wijze met elkaar in verbinding staan, kunt verkennen.

Gelderland: De Gouden Ham en Zandenplas

Bezoek het enorme gebied van De Gouden Ham in Gelderland met natuur, strand en water. Er is van alles mogelijk in de 330 ha waar er allerlei verschillende recreatieve opties zijn. Je kunt er kamperen, wandelen in de natuur, hengelsport en watersport bedrijven. Op de Veluwe vlakbij Nunspeet vind ook je het fijne zand aan het water van de Zandenplas.

Groningen: Hoornseplas

Een heel mooi recreatiegebied in Groningen is de Hoornseplas, wat op fietsafstand van het centrum afgelegen is. Het gebied bestaat al lang, maar is enkele jaren geleden flink aangepakt, waardoor de stranden een vernieuwde indruk geven en er is ook een kiosk.

Limburg: De Maasplassen

Een populair gebied in Limburg met mooie natuur zijn De Maasplassen. De dagstranden worden heel goed bezocht in de zomer en de beachclubs even goed. Er zijn veel watersportactiviteiten en voldoende kiosks.

Noord-Brabant: Landgoed Duynenwater

Het is lekker rustig vertoeven aan het mooie witte strand met helder water bij Landgoed Duynenwater. Strandpaviljoen Zuyver geeft je het gevoel alsof je met vakantie bent.

Noord-Holland: Loosdrechtse Plassen en Markermeer

Deze provincie heeft heel veel strand, zowel aan de kant van de zee als aan allerlei waterrijke gebieden. Er zijn heel veel keuzemogelijkheden De Loosdrechtse Plassen zijn zeer populair onder watersporters, maar zijn minder aantrekkelijk om in te zwemmen. Aan het Markermeer bij de haven van Marken is er wel een plek waar je in helder, ondiep water heel goed kan zwemmen. Het is er veel minder druk.

Overijssel: Het Rutbeek en Kleine Belterwijde

Het Rutbeek is een veelzijdige plaats voor recreatie en attractie. Je kunt als sporter beginnen met totale ontspanning op het strand. Daarna kun je gaan zwemmen, wandelen, surfen, zeilen en paintballen. Zoek je wat meer intimiteit, ga dan naar Kleine Belterwijde, dat is letterlijk een strandje met een speelveldje, poedelplek en zelfs toiletten. Het is er ook heel goed genieten met het mooie uitzicht wat je krijgt.

Utrecht: Henschotermeer

De bossen van Utrecht zijn een recreatie op zichzelf. Je kunt heel lang ongestoord door de bossen slenteren. Op Het Henschotermeer kun je vervolgens lekker relaxen, uitrusten en tussendoor even zwemmen. Het meer heeft in het midden een eiland met houten voetbruggen die bereikbaar zijn vanuit het strand. Dat is best uniek en leuk om mee te maken.

Zeeland: Grevelingenmeer

We hebben het hier over de grootste zoutwatermeer van West-Europa. Voor de watersporters die los willen gaan kun je hier zwemmen, surfen, zeilen, duiken, vissen, waterskiën en kanoën. Voor degene die liever aan land blijven, ga fietsen of wandelen. Wees gerust, de stroming van de zee heeft hier geen invloed.

Zuid-Holland: Brielse Meer

Als afsluiter hebben we De Brielse Meer die nabij de Rotterdamse haven ligt. Dat is heel dichtbij voor de mensen uit regio Rotterdam en omstreken. Ook hier kun je lekker actief gaan roeien, waterfietsen, vissen, duiken, waterskiën, zeilen, zwemmen, surfen en zonnen of wandelen en fietsen in dit prachtige gebied met vrije natuur. De geuzenstad Brielle en museum FutureLand zijn ook echte aanraders om even een bezoek aan te brengen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button