Fashion

Dé nieuwste schoenentrends van 2022!

Wat is de modetrend van 2022 op het gebied van schoenen? Wij zochten het voor je uit! Er zijn namelijk veel veranderingen geweest in de mode. Waar er twee seizoenen waren waarin er enkel op loungewear werd gefocust, wordt dit het seizoen dat we naar buiten treden. Wij presenteren je daarom de nieuwste schoenentrends van 2022!

Voor dames staat er veel te veranderen in de schoenenwereld. De dames schoenen die lopen enorm uiteen wat betreft de trends. We beginnen met een verwachte trend. Deze zag je namelijk vorig jaar ook al terugkomen in het straatbeeld. Namelijk; de dad sneaker. Deze schoenen zijn tegenwoordig zowel trendy als een feest aan de voeten. De sneaker is perfect voor de dagelijkse wandeling, als ook voor in de sportschool. Top toch? 

Natuurlijk wil je ook nog een vrouwelijkere trend zien. Hiervoor worden steeds meer de kitten heels gebruikt. Dit wordt een absolute trend in 2022. Het is een kleine, bescheiden hak die hiermee perfect uit de voeten komt voor de lente. Je ziet ze voorbij komen in verschillende soorten en maten, maar wat vooral opvalt? De felle kleuren die gebruikt worden. Je krijgt er een echte zomers gevoel van!

Op het gebied van schoenen, kunnen we de dames hakken apart nemen. De trends lopen namelijk erg uiteen. De hakken worden namelijk in dit jaar steeds excentrieker. Je ziet bijvoorbeeld hakken in verschillende vormen, van hoge tot lage hakken en zelfs met leer in de hak. Ook zie je een dunne bovenkant met een dikke onderkant. Daarnaast zijn er zelfs hakken met fungeren. Zo kun je hakken tegenkomen met een nagellakpotje, lippenstift of zeep. Heb je deze wel eens eerder gezien? Je ziet ze namelijk ook terugkomen in een elegantere stijl. Zo kun je gaan voor een sandaal hak met een sier parel. 

Andere trends op het gebied van hakken? Hoog en opvallend. De hoge hak is nog niet weg. Zeker voor formele uitjes of gala gelegenheden is een hoge en opvallende hak in 2022 de musthave trend. Deze trend gaat verder met opvallende hoge platform sandalen. 

Voor de mannen verandert er natuurlijk ook het een en het ander. De ‘running sneakers’ maken zijn intrede in het straatbeeld. Je maakt met deze trend een echt fashion statement. Bovendien zijn deze sneakers enorm comfortabel om te dragen. Wat wil je nog meer? Trendy en comfortabele schoenen voor 2022! Als we verder gaan kijken, zien we ook steeds meer bruintinten terugkomen. De herfstkleuren worden steeds belangrijker voor schoenen. Je kunt de schoenen goed combineren met een grijze, witte of blauwe kleren. 

Een andere trend voor schoenen voor mannen? De hoge sneakers. Deze kennen we natuurlijk al een tijdje uit Amerika, maar nu gaan ze ook ons straatbeeld veroveren. De hoge sneakers zijn perfect te combineren met stoere jeans en/of een oversized jas. De kleuren in deze schoenen zijn geen bruin, maar juist wit of zwart. Weet jij al voor welke schoenen je gaat in 2022?

Gerelateerde artikelen

Back to top button