Tuin

Welke soort kunstgras ga jij in de tuin leggen?

Ben jij van plan om je tuin te voorzien van kunstgras? Dan is het belangrijk dat je weet welk type kunstgras je nodig hebt. Er zijn namelijk enorm veel verschillen in prijs, maar ook zeker in kwaliteit. Kunstgras kopen is daardoor niet voor iedere situatie geschikt. Zo Kan er bijvoorbeeld verkleuring optreden, is de dichtheid van het kunstgras van belang en kan ook de lengte en de sterkte van het kunstgras enorm verschillen. In dit blogbericht gaan we je meer vertellen over het leggen van de verschillende soorten kunstgras.

Waar moet je op letten bij het kopen van kunstgras?

Zoals we al een beetje kenbaar hebben gemaakt, zijn er enkele aspecten waar je goed op moet letten bij het kopen van kunstgras. In eerste instantie zijn er verschillende soorten kunstgras. Om er voor te zorgen dat je de juiste soort kiest, heb je een aantal aspecten af te gaan. Allereerst is natuurlijk belangrijk waar je het kunstgras voor wilt gaan gebruiken. Wil je het in de tuin leggen als grasveld, is het juist voor binnen bedoelt of ga je het op een klein balkon leggen? Hierin is het belangrijk dat je de juiste kwaliteit neemt dat bestand is tegen de verschillende weersinvloeden, zoals verkleuring door de zon. Tot slot is het belangrijk dat als je het buiten neerlegt, het ook wel op echt gras moet lijken.

Verschillende soorten kunstgras

Er zijn enorm veel verschillende soorten kunstgras te verkrijgen. Ieder type kunstgras kan een ander doel hebben waar het gelegd kan worden. Zo kunnen de sprieten een andere kleur hebben. Als het kunstgras op echt gras moet lijken, worden er verschillende soorten groen gebruikt. Als het kunstgras op een voetbalveld gelegd wordt, is de kleur minder van belang. Hiervoor wordt veelal een enkele kleur gebruikt in combinatie met natuurlijk de witte lijnen. Wil je in de tuin een kunstgrasveld aanleggen? Dan is het ook belangrijk dat er een goede dichtheid en structuur in het gras zit. Deze dichtheid zorgt ervoor dat je kunstgras een mooie groene kleur krijgt, zonder dat er gaten in komen te zitten. Ook is de structuur van belang. De grassprieten moeten namelijk zo vallen dat het er natuurlijk uitziet. In sommige gevallen komt het voor dat de sprieten niet goed rechtop blijven staan. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Tot slot kan de wens zijn dat je voor binnen zachtere sprieten wenst dan voor buiten. Afhankelijk van de plek waar je het kunstgras gaat leggen, kun je dus ook het type bepalen.

Welke soort kunstgras kun je in de tuin leggen?

Een goed type kunstgras voor een nieuwe tuin, is het C-shape kunstgras. Dit gras heeft de vorm van een C als je het bovenaanzicht hebt. Deze vorm zocht voor een goed veerkracht en een goede gras look. Daarnaast kun je er voor kiezen om de kleuren groen in het gras een klein beetje te laten verschillen. Hierdoor lijkt het kunstgras precies zoals echt gras.

Gerelateerde artikelen

Back to top button