Tuin

Waar let je op bij het kopen van een trampoline?

Heb je kleine kinderen en wil je de tuin inrichten voor ze? Dan is een trampoline kopen een van de leukste dingen die je kunt doen! Een trampoline is namelijk voor alle leeftijden een zeer leuk speeltoestel. Daarnaast kun je hem eenvoudig in de tuin plaatsen. Er zijn echter wel verschillende aspecten waar je op moet letten. 

De afmetingen van de trampoline

Het eerste dat je moet bepalen is de plek van de trampoline die je gaat hanteren in de tuin. Als je de juiste plek hebt gevonden, kun je de afmetingen van de trampoline bepalen. Hierin kun je de keuze maken tussen een ronde trampoline en een rechthoekige trampoline. Als je een grote tuin hebt, wordt de keuze vaak gemaakt voor een ronde trampoline. Bij kleinere tuinen past een rechthoekige trampoline vaak beter, omdat deze minder ruimte in beslag neemt. Uiteraard is het van belang dat je de plek goed uitkiest met voldoende ruimte eromheen, zodat kinderen er veilig en gemakkelijk op kunnen spelen.

Trampoline ingraven of juist niet?

Wanneer je een trampoline gaat plaatsen, heb je twee keuzes. Je kunt er voor kiezen om hem in te graven of hem juist niet in te graven. Als je de trampoline in de grond zet, dan is het veiliger voor de kinderen. Ze kunnen dan namelijk niet van de trampoline afvallen. Daarnaast kunnen ze er ook veel gemakkelijker op komen. Maar, heb je huisdieren die in de tuin rondlopen? Dan kan het wellicht niet gewenst zijn om een trampoline in te graven. In dit geval kun je kiezen de trampoline te voorzien van een extra beveiliging om de trampoline heen. Dit zorgt ervoor dat de kinderen er nog steeds niet af kunnen vallen. Daarnaast is het ook extra leuk voor ze, omdat het dan net op een hut lijkt!

Welke trampoline ga je kiezen?

Nadat je besloten hebt welke vorm de trampoline heeft, hoe groot hij moet zijn en of je hem in gaat graven, is het een makkelijke keuze. Je hoeft nu alleen nog maar de kleur van de trampoline te bepalen. Veelgekozen kleuren zijn groen of blauw. Deze kleuren passen vaak goed bij het aanzicht van de tuin en vallen niet te veel op. Om vervolgens de trampoline goed te verzorgen, kun je er voor kiezen om een cover erbij te kopen. Deze kun je over de trampoline heen doen als het bijvoorbeeld winter wordt. Hierdoor wordt het doek van de trampoline niet beschadigd. Dit kan tevens ook handig zijn voor speciale gelegenheden, zoals bijvoorbeeld nieuwjaar of als je een feest in de tuin hebt. Heb je de trampoline niet ingegraven? Dan kun je hem altijd nog verplaatsen, door hem bijvoorbeeld in de winter in de schuur te zetten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button