Overig

Waar moet een trainingslocatie aan voldoen?Het kan hoog nodig zijn om opgedane kennis over te brengen op anderen of zelf bij te spijkeren. Samen met collega’s een training volgen of organiseren is de beste manier om dit te doen.

Wellicht vind je dat de efficiëntie van je team aan het verslappen is. Misschien is dat gelukkig helemaal niet het geval maar wil je juist dalingen in de kwaliteit van jullie output voorkomen. Bovendien zijn jullie met zijn allen wellicht zo gefocust bezig dat jullie af en toe even de basis en kernwaarden van jullie bezigheden even vergeten. Kortom, je wilt dat alle blikken constant dezelfde kant op gericht zijn. Dat is niet meer dan logisch.

In zo’n geval kan überhaupt samen iets ondernemen al behoorlijk wat effect hebben. Hierbij denken we aan een teamuitje. Die kan welke vorm dan ook aannemen; van een restaurant- of cafébezoek tot samen naar de bioscoop gaan en van een speurtocht tot een sportdag. Tijdens die laatste twee opties wordt de samenwerking tussen collega’s behoorlijk gestimuleerd!

In plaats van dergelijke activiteiten – of als aanvulling erop – kun je er ook voor kiezen om een training te volgen of organiseren in jullie vakgebied(en). Neem bestaande procedures door met nieuwe collega’s of bespreek de nieuwste ontwikkelingen en leer ze gezamenlijk op jullie werk toe te passen! Na zo’n bijeenkomst gaan jullie als een speer. Nu alleen nog de juiste plek vinden om deze cursus of workshop te gaan houden. Kortom, terugkomend op de centrale vraag; waar moet een degelijke trainingslocatie aan voldoen?

De ideale locatie

Die bestaat uiteraard niet. Of wel? Misschien kun je er eentje vinden die aan de meeste, zo niet alle onderstaande factoren ruimschoots voldoet:

Bereikbaarheid

Of je collega’s en jij nu allemaal in dezelfde stad of plaats wonen of dat iedereen van hot of her komt, het is van groot belang dat iedereen de plaats van bestemming gemakkelijk weet te bereiken. En dat met eigen of openbaar vervoer, het liefst op meerdere manieren. Zorg ervoor dat het adres duidelijk is en, indien de naam van de locatie vanaf de gevel niet direct zichtbaar is, zou je ook foto’s ervan kunnen uitdelen.

Parkeerplek

Wie met eigen vervoer komt, moet natuurlijk zijn of haar auto, (motor)fiets of brommer kwijt kunnen. Zeker wanneer jullie eigen materieel meenemen, is het wel zo fijn dat die parkeerplekken zich dan ook zo dicht mogelijk bij de deur bevinden.

Ruimte

Niet alleen alle deelnemers moeten in de trainingsruimte passen, ook alle eventuele apparatuur moet je erin kwijt kunnen. Denk aan laptops, beamers, speakers, projectieschermen, etc. En wellicht heb je voor de eventuele verschillende opdrachten die jullie gaan uitvoeren ook wel flink wat plek en bewegingsvrijheid nodig.

Helpende hand

Het is fijn om op hulpvaardig personeel terug te kunnen vallen zodra iets niet naar behoren werkt. En misschien gebruiken jullie we spullen die toebehoren aan de locatie waar de training wordt gehouden. Dan is ondersteuning van aanwezige medewerkers al helemaal welkom! Sowieso staan zij klaar om jullie de weg te wijzen. Althans, zolang zij hun vak een beetje verstaan.

Koffie, thee en lunch

Vergis je niet, catering is wellicht het belangrijkste onderdeel van een geschikte trainingslocatie! Dit geeft eenieder de energie en motivatie om net zolang door te gaan als nodig is. Althans, het is dan wel zaak dat je geen ellenlange lezingen gaat geven en de bijeenkomst juist interactief en boeiend houdt.

Alvast heel veel plezier en succes gewenst met de training en het vinden van een fatsoenlijke locatie!Gerelateerde artikelen

Back to top button