Huis

De perfecte planten voor jouw balkon!

Story Highlights
  • Ligt jouw balkon in de zon of in de schaduw?
  • Kassen vol planten voor op het balkon
  • Werk met grotere potten

Ook op het balkon kun je veel meer met planten dan je aanvankelijk zou denken. Het is daarbij wel belangrijk dat je je goed bewust bent van de ligging van je balkon. Het maakt voor planten kopen nogal een verschil of je balkon in de zon of juist in de schaduw ligt namelijk.

Minder snel uitdrogen

Een ding is zeker, er is ontzettend veel te kiezen als het gaat om planten voor op jouw balkon. Heb je een zonnig gedrag, houd dan wel rekening met het feit dat de planten wel behoorlijk wat tijd van je vragen. Niet zelden dien je planten op een zonnig balkon namelijk twee keer per dag water te geven. Je kunt er wel rekening mee houden, door grotere bloembakken te gebruiken. Vaak kun jij je met grotere bloembakken terug naar één keer per dag water geven. De aarde zal in een grotere bak namelijk minder snel uitdrogen.

Ligt je balkon in de zon of juist in de schaduw?

Heb jij een balkon in de zon? Dan kun jij prima uit de voeten met de druif, roos, petunia, afrikaantjes, ijsbloemen, geraniums, lavendel en lobelia. Daarbij geldt dat je door het gebruik van lavendel je balkon een mediterraans karakter kunt geven. Er zijn kassen vol gevuld met planten die het op zowel een zonnig als een schaduwbalkon meer dan goed doen. Als je goed rekening houdt met de ligging van het balkon, dan creëer je gemakkelijk een eigen kleurrijke oase op het balkon, mocht je dat willen. Veel mensen denken al op voorhand dat er met het balkon en planten niet zoveel mogelijk is. Dat is echter bezijden de waarheid. Met planten op je balkon wordt ook dat deel van je huis zeer de moeite waard. Naar de kassen dus en planten kopen. En plaats ze wel altijd in wat grotere bakken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button