Overig

De Samsung Galaxy S21: een uitstekende koop

De fans van Android smartphones worden jaarlijks verwend met een ruime keuze aan nieuwe toestellen van verschillende producenten, maar Samsung blijft de markleider. Dat is ook niet gek, want het merk staat voor kwaliteit. Dat biedt het ook weer met de nieuwe Galaxy S21 die begin dit jaar uitkwam. We leggen uit waarom dit toestel een goede koop is.

Uitzonderlijke camera’s

De camera’s van de vlaggenschepen van Samsung zijn al jaren het beste van het beste en Samsung blijft voorop lopen met het doorontwikkelen ervan. Dat heeft het ook gedaan met de S21. Naast features als Director View, Single Take en Video Snap kun je met de Samsung Galaxy S21 nu ook in ultrahoge 8K resolutie filmen. In een bioscoop is de beeldkwaliteit nog lager dan dat!

Langer doen op één volle accu

Eén van de grote ergernissen die mensen hebben met smartphones, is dat het vaak niet lukt om de hele dag door te komen op één volle accu. Om daar wat aan te doen, heeft Samsung de S21 voorzien van een grotere accu dan zijn voorganger: een 4000mAh batterij die draadloos én supersnel opgeladen kan worden. Een oplader wordt overigens niet meegeleverd. 

Nog meer biometrie

Biometrie voor het beveiligen van je telefoon en het ontgrendelen van het toestel is al een aantal jaren de standaard in smartphoneland. Weg met de pincodes, en in plaats daarvoor wordt ‘gewoon’ de hoofdgebruiker van het toestel herkend door middel van een vingerafdrukscanner, een iris scan of gezichtsherkenning. Samsung heeft hier met de S21 iets nieuws aan toegevoegd: stemontgrendeling. Je S21 herkent dus ook je stem. Vertel hem dat hij moet ontgrendelen en hij doet het nog ook.

Afbeelding met tekst, elektronica

Automatisch gegenereerde beschrijving

Klaar voor de toekomst met 5G

De toekomst van mobiel internet ligt bij 5G. Heb je nu nog geen 5G-abonnement, dan is het denkbaar dat je die binnen enkele jaren wél gaat nemen. Ook daarom is de Samsung Galaxy S21 een goede koop, want het toestel ondersteunt 5G. Maak je dus de stap naar nóg sneller mobiel internetten, dan is de S21 je toekomstbestendige vriend.

Niet de hoofdprijs

De echte klapper hebben voor het laatst bewaard: in tegenstelling tot eerdere vlaggenschippen van Samsung, zit de S21 niet in het allerhoogste prijssegment, maar is het een redelijk betaalbare topsmartphone geworden. Daarvoor is wat werkgeheugen ingeleverd en is de achterkant van plastic gemaakt, maar erg hinderlijk is dat niet. Wil je het alsnog luxer en ben je bereid daar ook voor te betalen, dan kun je ook voor de S21+ of S21 Ultra gaan.

Met een 6,2 inch-beeldscherm is de Samsung Galaxy S21 ook nog eens handzaam, en dat is toch ook wel erg belangrijk voor de gebruikerservaring. Alle reden dus om de S21 op je verlanglijstje te zetten!

Gerelateerde artikelen

Back to top button