Huis

Dit zijn de beste tips voor het wassen van jouw ramen

Het is misschien niet jouw meest favoriete klusje: ramen wassen. Toch moet het op een gegeven moment natuurlijk wel gebeuren, omdat jouw ramen er anders vies kunnen gaan uitzien. Je hebt het vast al eens meegemaakt dat je jouw ramen hebt gewassen en er daarna strepen ontstaan. Dat is natuurlijk niet wat je wilt, want dan heb je het gevoel dat je het binnen no time weer kunt gaan wassen. Wat de beste tips zijn voor het wassen van jouw ramen? Wij zetten ze voor je op een rij!

Verwijder hardnekkige vlekken

Zijn er hardnekkige vlekken op jouw ramen te vinden? Dan is het belangrijk om deze eerst te verwijderen. Of je nu bijvoorbeeld zand of vogelpoep op je ramen hebt zitten, verwijder deze voordat je begint met het wassen van jouw ramen. Zand aan de buitenkant van jouw ramen kun je bijvoorbeeld verwijderen met behulp van een tuinslang. Hoewel het misschien wat gek klinkt, kun je vogelpoep op jouw ramen het beste verwijderen met behulp van wat tandpasta.  

Emmer vullen met warm water

Wat je natuurlijk nodig hebt om je ramen te kunnen wassen, is een emmer met water. Voordat je begint met het wassen van je ramen, vul dan een emmer met warm water. Doe hier daarna een beetje afwasmiddel of schoonmaakazijn in. Let op: gebruik hier niet te veel van. Als je te veel schoonmaakmiddel gebruikt voor het wassen van jouw ramen, kan het namelijk zo zijn dat je strepen in je ramen krijgt. Dit wil je natuurlijk voorkomen, dus houdt hier echt rekening mee. Is je sopje klaar? Dan is het tijd om de trekker, spons, zeem en het doek erbij te pakken. Zorg ervoor dat deze producten allemaal schoon zijn. Dan kan het ramen wassen beginnen!

Maak de spons niet te nat

Een belangrijke tip bij het wassen van je ramen is om de spons niet te nat te maken. Zorg ervoor dat je de spons voordat je begint goed uitknijpt, zodat deze niet te nat is. Op deze manier kunnen namelijk lekvlekken worden voorkomen, waardoor jouw ramen er schoner uit kunnen gaan zien. Het is aan te raden om de ramen van boven naar beneden te wassen. 

Gebruik te trekker in één beweging

Om ervoor te zorgen dat jouw ramen er schoon uit gaan zien, is het verstandig om met de trekker te werken in één beweging van links naar rechts of van boven naar beneden. Wanneer je dit namelijk niet doet, ontstaan er al snel strepen en dat wil je natuurlijk zien te voorkomen. Werk ook met een trekker altijd van boven naar beneden.

Kies voor een bewolkte dag

Wat ook een handige tip is bij het wassen van je ramen, is om voor een bewolkte dag te kiezen. Hoewel het misschien verleidelijk is om je ramen te lappen als de zon schijnt, is het toch echt beter om te kiezen voor een dag wanneer het bewolkt is. Waarom? Omdat wanneer de zon schijnt het schoonmaakwater enorm snel opdroogt. Dit zorgt ervoor dat de kans op strepen op jouw ramen toeneemt, waardoor het er minder schoon uit zal zien.

Glazenwasser inhuren

Heb jij geen zin of tijd om regelmatig je ramen te wassen? Dat is natuurlijk goed te begrijpen. Wat dan een goed idee kan zijn, is het inhuren van een glazenwasser. Een glazenwasser kan er namelijk voor zorgen dat jouw ramen binnen no time schoon zijn. Zo heb jij hier geen omkijken naar en dit kan heel fijn zijn. Woon jij in de omgeving van Zeist en zie jij het inhuren van een glazenwasser wel zitten? Neem dan eens een kijkje bij Glazenwasser Zeist

Houd bovenstaande tips goed in je achterhoofd als je binnenkort weer jouw ramen wilt gaan wassen. Hiermee kun je er namelijk voor zorgen dat je geen strepen krijgt en dat jouw ramen er weer schoon en netjes uitzien voor de komende tijd!

Gerelateerde artikelen

Back to top button