AutoOverigTrends

Waarom een camper kopen een goede investering kan zijn

Ben je erover aan het denken om een camper te kopen, maar ben je nog niet helemaal overtuigd? Dan kan dit artikel misschien wel klaarheid bieden. Een camper kopen is een grote investering, maar het kan wel een investering zijn waar heel wat voordelen aan verbonden zijn. Al zijn er wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden.

Wat zijn de voordelen van een camper kopen?

Een van de grootste voordelen van een camper kopen is natuurlijk de vrijheid die het met zich meebrengt. Je kan het gebruiken om op vakantie te gaan in eigen land, maar je kan er ook Europa mee verkennen. Je kan beslissen wanneer je vertrekt en wanneer je terugkomt. Je bent niet beperkt in tijd en je hebt geen last met eventuele vertragingen van vluchten. 

Een camper kopen is een grote investering, maar je kan ook een tweedehandscamper kopen. Ze zijn goedkoper en je hebt er even veel plezier aan als met een nieuw exemplaar.  

Wanneer je je voertuig enkele weken niet gebruikt, kan je er altijd over nadenken om hem verder te verhuren. Elke camper kan verhuurd worden. Je moet enkel zorgen dat hij goed verzekerd is. Daarnaast kiezen huurders vaak ook voor campers die bij een eventueel ongeval recht hebben op een vervangwagen. Of je dit al dan niet opneemt in je verzekering, is natuurlijk volledig aan jou. Door je camper te verhuren, kan je ook nog een aardig centje bijverdienen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een camper?

Belangrijk om te weten is welk rijbewijs je nodig hebt om een camper te besturen. Wanneer het voertuig inclusief bagage en bemanning 3500 kilogram of minder weegt, mag je het besturen met een rijbewijs B. Zit je boven dat gewicht, dan moet je een speciaal camperrijbewijs C1 halen. 

Een tweedehandscamper kopen kan ervoor zorgen dat je een kortere garantieperiode hebt dan bij een nieuwe camper. Vraag dit dus zeker na bij de dealer. Indien je er een aankoopt bij een particulier, is de kans natuurlijk groot dat je helemaal geen garantie hebt. 

Afhankelijk van het gewicht van je camper moet je je ook houden aan andere snelheidslimieten. Campers die minder wegen dan 3500 kilogram moeten de regels van gewone personenwagens volgen. Weegt de camper meer dan 3500 kilogram, maar staat er personenauto op het kentekenbewijs? Ook dan gelden dezelfde regels als bij een personenwagen. Staat er echter bedrijfsauto op het kentekenbewijs? Dan geldt de maximum toegestane snelheid van 80 kilometer per uur.

Gerelateerde artikelen

Back to top button