Tuin

De tuintrends van 2022

Meer dan ooit hebben we ons het afgelopen jaar beseft hoe fijn het is om eigenaar te zijn van een tuin. De tuin is steeds meer een ‘kamer’ van het huis geworden. En dat zullen we ook komend jaar terug gaan zien in de tuintrends. Hoe dan precies? Je leest het in dit artikel.

1.De tuin als wellness

De tuin als ultieme ontspanningsplek blijft aan populariteit winnen. En zeg nou zelf, wie wordt er niet gelukkig van een ware wellnesstuin? Het woord wellness is staat eigenlijk voor alles rondom ontspannen, genieten en rust. Een wellnesstuin is dan ook een fijne plek om frisse buitenlucht in te ademen en eens volledig tot rust te komen. Ga op de luxe tour en plons met een verfrissend drankje in de hand in een hottub of pak het meer bescheiden aan en strijk neer op een ligbed in het zonnetje.

2.De tuin als ‘buitenkamer’

Deze trend heeft in 2021 een grote opmars gemaakt en zullen we ook 2022 nog volop tegenkomen: binnen en buiten lopen meer dan ooit in elkaar over. De tuin wordt gezien als ware ‘buitenkamer’. Dit betekent: geen gerommel meer met gammele barbecues en plastic buitenstoelen, tegenwoordig wordt er gerelaxt op comfortabele loungesets, worden tuinhaarden regelmatig ontstoken en worden er culinaire hoogstandjes bereid in moderne buitenkeukens. 

Bang voor regen? Zelfs dat is niet meer nodig! Met een terrasoverkapping wordt de tuin daadwerkelijk een verlenging van de woonkamer en wordt buitenleven nóg aantrekkelijker, zowel in de zomer als in de winter. 

3.De tuin als groene oase

Nederlanders zijn graag aan het tuinieren. Vaak staan we al bij de vroege voorjaarszonnestralen met onze handen in de aarde te wroeten. Een groene omgeving maakt blij, ont-stresst en activeert. Wil je zelf een prettige groene oase in jouw tuin creëren? Wip een paar tegels uit je tuin om ruimte te maken voor kleur- en geurrijke bloemen en planten, knutsel eens een insectenhotel in elkaar of leg een groen dak aan op de schuur.

Gerelateerde artikelen

Back to top button