Huis

Vanaf de bank geld verdienen met cryptocurrency

Geld verdienen met cryptocurrency is makkelijker dan je denkt. Bovendien hoef je er de deur niet voor uit: je kunt jouw geld verdienen vanaf de bank. Of vanaf een tropisch eiland. Want als je echt succesvol wordt met crypto’s dan is werkelijk alles mogelijk. Wij inspireren je graag met drie succesvolle strategieën waarmee je een inkomen kunt halen uit crypto: traden, HODL en staking.

Traden: handelen in cryptocurrency

Wie het crypto nieuws volgt, weet dat de waarde van crypto’s met grote sprongen omhoog en omlaag kan gaan. Dat maakt cryptocurrency zeer geschikt om mee te handelen. Koop je een munt wanneer deze laag staat en verkoop je hem weer op de piek, dan kan je zeer veel winst behalen. Om dit succesvol te kunnen doen is het slim om je eerst te verdiepen in trading strategieën. Zo is het bijvoorbeeld erg handig om charts te kunnen lezen en te weten hoe je gebruik maakt van indicators. Alleen als je weet wat je doet kan je met traden jezelf van een leuke inkomstenbron voorzien.

HODL: crypto kopen voor de lange termijn

De HODL strategie lijkt op beleggen voor de lange termijn. Je koopt een cryptomunt en houdt deze jarenlang vast met het idee dat deze over enkele jaren veel meer waard zal zijn. Denk je bijvoorbeeld eens in dat jij in 2011 een paar Bitcoins had gekocht en er daarna niet meer naar had omgekeken. Wedden dat je dan nu niet meer hoefde te werken voor je geld? Wie weet wat de nieuwste crypto’s van nu over een paar jaar waard zijn?! Veel mensen kiezen deze strategie om later te kunnen profiteren de toegenomen waarde. Zeker nu geld op de spaarrekening bijna niets meer oplevert. Houd er echter wel rekening mee dat het een risico blijft, net als beleggen op de beurs.

Staking: het dividend van de crypto’s

Wie belegt in aandelen kent het fenomeen dividend: periodiek keert een bedrijf een x% uit aan de aandeelhouders. Cryptomunten kennen iets soortgelijks: staking. Staking werkt alleen wel iets anders, je krijgt namelijk een beloning voor het vasthouden van een munt. Door cryptocurrency vast te houden en niet te verkopen, bescherm je namelijk de technologie die achter de munt zit. Je kunt niet met iedere cryptomunt beloningen ontvangen. Cardano crypto staat er bijvoorbeeld om bekend grote staking vergoedingen uit te keren. Staking wordt uitgekeerd in de cryptomunt die je gekocht hebt of in een speciaal daarvoor uitgegeven cryptomunt. Iedere cryptomunt hanteert een eigen percentage aan staking vergoeding.

Gerelateerde artikelen

Back to top button