Auto

De ultieme roadtrip door Nederland

Wil jij in de zomervakantie even de deur uit, maar zie je het niet zitten om uren in de file te staan richting Frankrijk? Dan willen we je aanraden om eens een roadtrip door Nederland te maken. Nederland heeft vele gezichten en op sommige plekken waan je je alsnog als God in Frankrijk. 

Vakantieauto nodig?

Voordat we dieper ingaan op de hoogtepunten van een roadtrip door Nederland, is het natuurlijk belangrijk om te kijken of jouw geschikt is voor een autovakantie. Een ideale vakantieauto heeft veel ruimte opbergruimte achter in de kofferbak. Er is voldoende plek voor alle koffers van het hele gezin. Daarnaast heeft een vakantieauto ook genoeg ruimte op de achterbank waardoor iedereen comfortabel kan zitten. 

Voldoet jouw huidige auto niet aan deze eisen en keek je al met een schuin oog naar een nieuwe auto? Dan krijg je nu wellicht stress, omdat je die nieuwe auto nú nodig hebt. Daar is gelukkig een oplossing voor, je kunt een gebruikte occasion leasen. Deze jonge occasions vind je op Private lease used. Dit is een platform voor gebruikte occasions met dealers door het hele land, waardoor jij direct een nieuwe auto tot je beschikking hebt. Niets hoeft je nu nog tegen te houden om op autovakantie te gaan met het gezin. 

De ideale route

Door haar oppervlakte is Nederland een ideaal land om door te roadtrippen. Binnen een paar uur sta je in een compleet nieuwe omgeving met bijbehorend uniek accent. De roadtrip starten we bij de Zaanse Schans. Jaarlijks stoppen hier busladingen aan buitenlandse toeristen, maar de kans is groot dat jij het zelf nog nooit gezien hebt. Pak daarom de auto in en vertrek naar de Zaanse Schans. Geef jezelf een aantal uur om door dit prachtige gebied te wandelen en te genieten van de molens. Vanaf de Zaanse Schans is het een klein stukje rijden naar een volgend Hollands hoogtepunt, Volendam. Dwaal door Volendam en eet ondertussen een stukje verse vis, dat smaakt hier toch lekkerder. 

De volgende stop op de route is Harlingen in Friesland. Om in Harlingen te geraken kun je gebruik maken van de beroemde Afsluitdijk.Halverwege moet je zeker een stop maken bij het Vlieter Monument. Dit stukje Nederlandse geschiedenis moet je zeker meepakken. Harlingen is wederom een typisch vissersstadje en hier zie je ook de rijke geschiedenis van Nederland goed terug in de monumentale panden. Heb je veel tijd? Dan is een oversteek naar Vlieland leuk om te doen. 

Anders kun je de dag erna doorrijden naar het Venetië van het Noorden, oftewel Giethoorn. Pak hier een fluisterbootje en geniet van een middag op het water. Rijd daarna via de Veluwe door naar de heuvels van Gulpen. Hier waan je je in het buitenland terwijl je geniet van een lekker stuk vlaai.

Gerelateerde artikelen

Back to top button