Huis

Meer sfeer in de woonkamer creëren doe je zo

De meeste mensen vinden de woonkamer de fijnste plek in huis. Het is ook de meest centrale plek waar je veel tijd met elkaar besteed. Het is daarom ook belangrijk dat de woonkamer sfeervol is. Vind je dat de woonkamer wat saai oogt? Dan is het zaak om meer sfeer toe te voegen. Wij zetten een aantal tips voor je op een rij.

Kleuren

Veel mensen kiezen voor een veilige kleur als het gaat om de muren in de woonkamer, terwijl een gekke kleur je woonkamer heel gezellig er uit kan laten zien, zoals roze eetkamerstoelen. Warme kleuren zorgen dan weer voor meer sfeer. Kijk bijvoorbeeld naar verschillende soorten tinten bruin. 

Daarnaast is het belangrijk dat de kleuren een samenhangend geheel worden. Probeer daarom maximaal drie kleuren te gebruiken in de woonkamer. Wanneer je veel verschillende kleuren gebruikt, creëer je alleen maar verschillende plekjes in het interieur. Doe dus genoeg kleurinspiratie op, zodat je de juiste keuze maakt. 

Harmonie

Door verschillende vormen en materialen met elkaar te combineren, krijg je een mooie balans in de woonkamer en creëer je harmonie in de ruimte. Kijk bijvoorbeeld eens ronde vormen. Ronde vormen laten een ruimte er zachter en gezelliger uitzien, en zorgen voor een balans. Denk bijvoorbeeld aan ronde of bolvormige lampen, vazen, potten of kussens. 

Combineer deze ronde vormen met zachte materialen om nog meer sfeer te creëren. Zachte materialen zorgen namelijk voor warmte en behaaglijkheid. Daarnaast is het ook goed voor de akoestiek in huis. Kijk bijvoorbeeld eens naar een groot vloerkleed. Plaats het vloerkleed bijvoorbeeld onder de bijzettafel en optioneel ook onder de bank, en je zult zien dat dit gelijk meer sfeer geeft aan het interieur. Daarnaast voelt het ook nog eens lekker aan je voeten, zeker als je voor een hoogpolig tapijt kiest. 

Ben je geen fan van tapijten? Er zijn genoeg andere zachte materialen die je kunt combineren om harmonie te creëren in de woonkamer. Denk aan een poef, een bank vol kussens, een plaid, schapenvacht of wandkleed. 

Accessoires

Om sfeer te creëren in de woonkamer zijn de woonaccessoires eigenlijk het meest belangrijk. De juiste woonaccessoires kunnen je woonkamer pas echt aankleden. Denk aan mooie kussens en plaids op de bank, gezellige planten en bloemen op tafel, maar ook sfeervolle kandelaars, geurkaarsen en decoratieve objecten kunnen de ruimte een stuk gezelliger maken. 

Ben je benieuwd naar nog meer mogelijkheden om je woonkamer in te richten? Bekijk hier verschillende meubels om inspiratie op te doen.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button