Health

Pterostilbeen: krachtig broertje van antioxidant resveratrol

Bomen zijn onmisbaar voor ons welzijn. Niet alleen omdat ze CO2 vastleggen, maar om talloze andere redenen. Een interessante boomsoort is de Pterocarpus marsupium roxb. Deze bijzondere boom bevat namelijk een krachtige antioxidant genaamd pterostilbeen. Deze antioxidant is het krachtige broertje van het bekendere resveratrol.

Wat is pterostilbeen?

De bijzondere boom met de wetenschappelijke naam Pterocarpus marsupium roxb is al eeuwen bekend binnen de Ayurveda. Hij wordt in het Engels ‘Indian Kino’ genoemd omdat de boom een bron van kino is. Kino is de gedroogde hars die door het insnijden van de stam wordt verkregen.

Uit deze hars werden vroeger tincturen gemaakt, maar de pterostilbeen wordt uit het hout en de schors gewonnen. Pterostilbeen is een stof die scheikundig nauw is verwant aan de antioxidant resveratrol. Pterostilbeen? Resveratrol? Deze beide stoffen zijn polyfenole broertjes en komen onder meer voor in druiven, bosbessen en cranberries. Maar de belangrijkste bron van pterostilbeen is de Pterocarpus marsupium roxb.

Wat is resveratrol?

Zoals we bovenstaand al schreven, is resveratrol eveneens een polyfenol en antioxidant. De stof resveratrol wordt door planten aangemaakt om zich tegen invloeden van buitenaf te weren en heeft gunstige eigenschappen voor de bescherming van gezonde cellen en weefsels. Polyfenolen maken eveneens deel uit van een grote groep natuurlijke stoffen die we in planten aantreffen. Het zijn antioxidanten. Antioxidanten gaan de strijd aan met vrije radicalen. Dit zijn stoffen die schade toebrengen aan ons celweefsel. Daarnaast zijn vrije radicalen er verantwoordelijk voor dat we er sneller oud uitzien en kunnen ze schade aan het DNA toebrengen.

Pterostilbeen van het merk Silbinol®

Ben jij dol op rode wijn of bier? Dan hebben we een fijne boodschap. Indien met mate gedronken, zijn deze drankjes een uitstekende bron van polyfenolen als resveratrol. Vooral rode wijn spant de kroon. Verder treffen we ze vooral aan in bosbessen, druiven en cranberries. De specifieke polyfenol pterostilbeen wordt uit de Pterocarpus marsupium roxb gewonnen. Uit het hout en de schors worden de pterostilbeen capsules van vitaminesperpost.nl gemaakt. Onze pterostilbeen is afkomstig van ’s werelds grootste producten van duurzame, Ayurvedische producten, Sabinsa.

Sabinsa’s pterostilbeen wordt uit de Petarocarpus marsupium Roxb (Indian Kino) geëxtraheerd en onder de merknaam Silbinol® verkocht. Silbinol® bevat natuurlijk pterostilbeen in een gestandaardiseerd extract van 100% trans-pterostilbeen. De trans-pterostilbeen is de bioactieve stof. Let goed op bij het kopen van pterostilbeen. Op de markt is veel synthetische pterostilbeen verkrijgbaar. De pterostilbeen van vitaminesperpost.nl stamt uit een 100% natuurlijke bron. Het supplement is geschikt voor vegetariërs.

Over vitaminesperpost.nl

Het streven van vitaminesperpost.nl is om kwalitatief hoogwaardige en natuurlijke voedingssupplementen tegen een gezonde prijs aan te bieden. Wij geloven dat natuurlijke producten beter zijn voor de gezondheid. Daarom worden zowel natuurlijke als natuuridentieke voedingssupplementen verkocht.

Gerelateerde artikelen

Back to top button