Huis

De voor en nadelen van een visgraat vloer

Bij een nieuwe vloer komt veel kijken, helemaal als je nog niet weet wat voor vloer je wilt. Er zijn veel verschillende soorten vloeren en stijlen en daarom kan de juiste keus soms best lastig zijn. Nu zie je wel weer dat visgraat vloeren helemaal terug zijn en daarom ga je op onderzoek uit. Want wat zijn nou de voor en nadelen van zo een visgraat vloer

De voordelen van een visgraat vloer

Het uiterlijk van visgraat vloeren is op zichzelf ook natuurlijk al een voordeel. In het verleden werd dit soort vloeren vooral gelegd in kastelen en paleizen dus dat zegt ook wel wat. Omdat deze vloer zo ver terug gaat dan kan je ook wel stellen dat hij echt tijdloos is. Tegenwoordig is hij ook weer helemaal in en is een visgraat vloer verkrijgbaar in meerdere maten en kleuren. Ook in kleinere woningen kan deze vloer prima terugkomen, hier wordt vaak gebruik gemaakt van dikkere stroken waardoor de ruimte ineens veel ruimer lijkt dan dat hij is.

Een visgraat vloer is:

  • Sfeervol en tijdloos
  • Beschikbaar in verschillende materialen, kleuren en maten
  • Mogelijk in elke woning en meerdere stijlen
  • Geschikt voor vloerverwarming

De visgraat vloer is erg geschikt voor in huis

Met alle voordelen van een visgraat vloer ten opzichte van de nadelen dan kan je wel stellen dat een visgraat vloer perfect is voor in huis. Hoewel de kosten van zo een vloer best hoog kunnen zijn, is een normale vloer ook niet goedkoop. Daarnaast kan je met een goede ondergrond alle nadelen teniet doen. Een visgraat vloer is luxe, tijdloos en kan overal in terugkomen. Maak dus snel een keus want visgraat vloeren zijn ontzettend populair en voor je het weet loop je achter met deze trend. 

De nadelen van een visgraat vloer

De kosten van zo een vloer kunnen wel een groot nadeel zijn. Je moet namelijk rekening houden met verschillende kosten, zo kiezen veel mensen voor een PVC vloer, dit is ook een stuk duurder dan andere vloeren. Het hogere kostenplaatje komt ook doordat het leggen van deze vloer veel tijd in beslag neemt. Met al deze uren lopen de kosten dus al snel op. 

Nog een nadeel is dat deze vloer op een egale ondergrond gelegd moet worden waardoor de kosten ook weer op kunnen lopen. Daarnaast moet je er ook nog voor zorgen dat je beschikt over de juiste ondervloer omdat een visgraat vloer erg gehorig is.

Een visgraat vloer is:

  • Erg duur
  • Gehorig
  • Moeilijk om te leggen op een ongelijke ondergrond

Wat zijn de beste plekken om je vloer te kopen?

Als je een nieuwe vloer wilt kopen dan kan je het best lang een gespecialiseerde winkel gaan die verstand hebben wat ze doen, een bouwmarkt bijvoorbeeld. Bij een speciale bouwmarkt voor vloeren hebben ze genoeg specialisten in dienst die jou kunnen helpen met het uitzoeken van de perfecte vloer. Door deze specialistische hulp krijg jij de perfecte vloer die perfect bij jou past. Of dat nou een houten, laminaat of pvc vloer is.

Gerelateerde artikelen

Back to top button