Trends

Hier moet je op letten bij het verkopen van gouden munten

Bezit je één of meerdere gouden munten en wil je hier afstand van doen? Gooi ze dan niet maar zo in de prullenbak, want gouden munten kunnen je een leuk geldbedrag opleveren. Vandaar dat het interessant is om ze te verkopen. Ga je voor het eerst goud verkopen? Dan weet je waarschijnlijk niet hoe je dit aanpakt. Sommige mensen verkopen gouden munten aan de eerste persoon die interesse toont, maar dit is niet aan te raden. Je moet namelijk op een aantal zaken letten bij gouden munten verkopen. In deze tekst zetten wij de belangrijkste voor je op een rijtje.

Zoek uit welke munten je bezit

In het verleden werden gouden munten veelvuldig gebruikt als betaalmiddel, maar tegenwoordig kun je er vrijwel nergens meer mee betalen. Dit betekent alleen niet dat de munten ook niets meer waard zijn. Sommige gouden munten vertegenwoordigen zelfs een hoge waarde. Omdat niet iedere gouden munt evenveel waard is, wil je ongetwijfeld weten voor hoeveel je jouw munt(en) kunt verkopen. Om een inschatting van de prijs te kunnen maken, zoek je eerst uit welke munt je bezit. De ene gouden munt is namelijk (veel) meer waard dan de andere.

Is er sprake van verzamelwaarde?

Weet je inmiddels welke gouden munten je bezit? Dan richt jij je mogelijk tot het internet om uit te zoeken hoeveel ze waard zijn. Online is vaak genoeg over deze munten te vinden, maar toch is het niet verstandig om op basis van deze informatie een prijs vast te stellen. Waarom niet? Omdat er bij gouden munten sprake kan zijn van verzamelwaarde. Als dit het geval is, wordt er niet alleen naar de goudprijs gekeken. Als je zelf geen kennis hebt van gouden munten, is het onmogelijk om in te schatten of er sprake is van verzamelwaarde. Reden genoeg om gouden munten te laten taxeren voordat je ze te koop aanbiedt.

Zorg dat je weet hoeveel de munt waard is voordat je hem verkoopt

Wil je gouden munten verkopen? Dan kun je een advertentie plaatsen op een website voor tweedehands spullen en zien wat iemand ervoor geeft. Als er een mooie prijs geboden wordt, ga je hier mogelijk mee akkoord. Ondanks dat jij misschien tevreden bent, gaat het waarschijnlijk niet om een eerlijke prijs. Om te voorkomen dat je (aanzienlijk) minder krijgt dan jouw gouden munten waard zijn, moet je zorgen dat je weet hoeveel ze waard zijn. Nog een reden om de munten mee te nemen naar een goudexpert.

Verkoop gouden munten altijd aan een expert

Een goudexpert kan gouden munten taxeren, maar hier blijft het niet bij. Als blijkt dat de gouden munten (veel) geld waard zijn, kun je ze vaak ook aan hem verkopen. Na afloop van de taxatie brengt een goudexpert namelijk een bod uit. Het gaat om een vrijblijvend voorstel dat je niet direct hoeft te accepteren. Je mag er rustig nog een nachtje over slapen. Ga je akkoord met het bod? Dan betaalt een goudexpert je direct contant uit ,waardoor je nooit hoeft te wachten op jouw geld.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button