TrendsTuin

Dít zijn de tuintrends van 2022

Een tuin die van alle gemakken is voorzien; dat willen we allemaal wel! Zeker nu onze woning een meer prominente plek in het leven heeft gekregen. Sinds COVID-19 zitten we massaal thuis en dan is het wel zo prettig om zowel binnen als buiten te genieten van optimaal woongemak. De tuintrends van 2022 passen hier perfect bij; van kleuren en stijlen tot materialen en apparaten.

Populaire planten

De lente en de zomer van 2022 staan vol in het teken van onbezorgd genieten. Hoe kan dat anders dan met mooie, groene planten? Bloeiende planten met een gezellig kleurtje geven ons een positief gevoel. De planten die je volgens Groenbranche trend Bright & Breezy veel gaat terugzien zijn: Salvia, Varens, Cosmea, Hosta en Aquilegia. 

Kalme kleuren

Het basis kleurenpalet van 2022 is redelijk kalm. Zo zie je vooral veel groen, grijs, bruin en beige terugkomen. Met name voor de planten, maar ook voor tuinmeubelen. Hetgeen waarin je juist kleur gaat terugzien, zijn kussens, kleden en accessoires. Van een aankleding met kleur en patronen ga jij zeker vrolijk en onbezorgd genieten! Een stijl die je volgend jaar veel gaat terugzien is bohemian. 

Milieuvriendelijke materialen

Milieuvriendelijke materialen zijn al langere tijd een hot topic. We zijn ons er steeds meer van bewust dat we het milieu moeten sparen door materialen te hergebruiken of te kiezen voor duurzame materialen. In de tuintrends van 2022 wordt daar wederom rekening mee gehouden. Zo zullen de houten tuinmeubels gemaakt zijn van hout met een FSC-keurmerk. Ook roestvrij aluminium is iets wat je vaker gaat terugzien. Dit materiaal heeft namelijk een lange levensduur. 

Milieuvriendelijke materialen

Blij buitenleven

We benoemden het al; het buitenleven wordt steeds belangrijker. Om heerlijk te genieten van het buitenleven, is een vuurkorf, overkapping of veranda geen overbodige luxe. Overweeg je de plaatsing van een tuinhuis, overkapping of een hele tuinverbouwing? Vergeet dan niet om een rijplaat te plaatsen, waarop je de zware bouwmaterialen kwijt kunt. Het is namelijk zonde als de ondergrond beschadigd raakt! Ferex verhuurt rijplaten, waaronder voor tijdelijke wegen, evenementen, terrassen en vele andere Ferex projecten.

Slimme spullen

De laatste trend is van toepassing op slimme spullen. Het begrip ‘smart’ kenden we natuurlijk al van de interieurs. Een smart tv is niets nieuws. Nu gaan we deze smart apparaten ook terug zien in onze tuinen. Denk aan de buitenverlichting die automatisch aangaat of een laadpaal bij huis die kan laden via zonnepanelen. 

Ga jij deze trends toepassen in jouw tuin?

Gerelateerde artikelen

Back to top button