Huis

De voordelen van het gebruik van hexagon tegels

Het gebruik van hexagon tegels zie je in een interieur steeds vaker terugkomen. De tegels worden veelal gebruikt voor een badkamer, keuken of toilet. De tegels hebben een extreem lange levensduur, waardoor je er na het bevestigen nooit meer naar om hoeft te kijken. Uiteraard is het wel verstandig om ze schoon te houden. Naast dit grote voordeel van de hexagon tegels, zijn er nog een veel meer. Deze bespreken we graag met je in dit blogbericht!

Verschillende soorten en maten hexagon tegels

Ga jij je badkamer verbouwen? Dan heb je natuurlijk badkamertegels nodig. In veel gevallen kiezen mensen in Nederland voor hexagon tegels. Er zijn namelijk enorm veel verschillende soorten en maten hexagon tegels. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de tegels op de grond te leggen, maar ook juist op de muur. Je kunt er voor kiezen om verschillende kleuren te gebruiken in de tegels. Hierdoor kun je erg leuke patronen maken op de muur. Dit heeft als grote voordeel dat je het perfect kunt combineren met verschillende woonstijlen. Heb je bijvoorbeeld een modern interieur? Dan passen verschillende soorten hexagon tegels perfect!

Gemakkelijk te onderhouden

Heb jij badkamertegels gelegd op de vloer naast de douche? Dan heb je een zeer goede keuze gemaakt. De tegels zijn namelijk erg gemakkelijk te onderhouden, waardoor je niet veel moeite hoeft te doen. Je hoeft de tegels namelijk alleen maar met een vochtige doek schoon te maken. Vervolgens zijn de tegels ook erg sterk, waardoor ze niet snel beschadigingen zullen laten zien. Het kan soms nodig zijn om schimmel weg te halen. Met name op de vochtige plekken kan dit voorkomen. Dit kun je echter bij tegels gemakkelijk met een speciale schimmel verwijderaar doen. Dit is, in vergelijking met andere materialen, zeer eenvoudig te doen!

Kies voor wand of vloertegels

Zoals we al een klein beetje verteld hebben, kun je zelf de keuze maken waar je de hexagon tegels legt. Je kunt ervoor kiezen om ze op de vloer te leggen, maar ze kunnen ook perfect tegen de muur aan. Als je de hexagon tegels op de vloer gaat leggen, is het belangrijk dat de vloer schoon, stevig en egaal is. Als dit niet het geval is, dien je hem te egaliseren en schoon te maken. Vervolgens kun je aan de slag met het leggen van de tegels. Uiteraard geldt ook hetzelfde voor de muur. 

Patronen maken met hexagon tegels

Ga jij hexagon tegels op de badkamer of op het toilet leggen? Dan kun je er erg leuke vormen mee maken. Het voordeel is dan ook de mooie uitstraling van de hexagon. Door de vele hoeken, kun je hem erg gemakkelijk in mooie patronen leggen. Kies bijvoorbeeld voor een licht afwijkende kleur in de tegels om zo het contrast niet te groot te maken. Vervolgens kun je er een leuke mozaïek van maken. Dit zorgt voor een zeer mooi effect in de badkamer. Let er wel dat u er niet op uitgekeken moet raken. Het is dus verstandig om niet te heftige kleuren te kiezen, maar deze vooral in het interieur op te laten gaan. Blijf dus voorzichtig met het kiezen van het design, zodat het niet het hele interieur te veel gaat beïnvloeden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button