Trends

Badkamertrends 2021

Story Highlights
  • Groen is de trendkleur in de badkamer
  • Het kan in 2021, hout in de badkamer
  • De retro look is weer helemaal terug

De badkamer wordt een steeds belangrijkere ruimte in elk huis. Er is steeds meer aandacht voor deze ruimte en in veel gevallen is de term badkamer niet eens meer op z’n plaats maar wordt het een wellnesscentrum. Laten we nu eens kijken naar de trends in 2021 voor de badkamer.

Badkamer inspiratie 2021

Je bent op zoek naar badkamer inspiratie 2021 en zoekt specifiek naar de trendy kleuren voor 2021? Weet dan dat de kleur groen voor de badkamer de trendkleur in 2021 is. Groen was ook in 2020 populair en die lijn wordt doorgetrokken. Je ziet het door heel het huis terug met vooral grotere, groene planten, groene meubels en groene muren. Groen staat voor rust, veiligheid en gezondheid en je ziet de kleur terug in met name groene tegels op de muur. Zo kun je kiezen voor een speels visgraatpatroon, moderne, groene designtegels en een fraaie legergroene wasbak bijvoorbeeld. Behalve groen gaan de donkere kleuren toch al de hoofdrol in 2021. Wit verdwijnt. Een donkere badkamer moet je wel durven en dat is dus iets voor de mensen die wel een risico durven te nemen. Groen staat bekend als een kleur die voor geborgenheid staat. Maak dit feest compleet met een prachtige wastafelkraan. Met enorm veel verschillende soorten maten, kleuren en vormen zullen met name de inbouw wastafelkranen een hype worden in 2021.

Terug van weggeweest, de retro look

Terug van weggeweest is de retrolook in de badkamer. Kleur mag dus weer en dan specifiek de Terrazzo tegel behoort bij de trends van 2021. Lila en paarstinten horen bij retro, een stijl die je kunt omschrijven aks stijlvol met een design look. In z’n algemeenheid kun je zeggen dat je de Terrazzo tegels prima kunt combineren met keuren als kleur, zelfs met wit, zwart en grijs. Zeer opvallend binnen de trends voor 2021 is het gebruik van hout in de badkamer. De houtlook is helemaal hip en zeker de houtlook tegels die je in verschillende uitvoeringen voor de badkamer kunt krijgen. Je kunt zelfs gaan werken met houten panelen, mits je maar de combinatie maakt met mechanische ventilatie. Voorts is het belangrijk dat je het hout in de badkamer voorziet van een goede coating. Vergeet je overigens niet je ook te verdiepen in de trends voor 2021 wat betreft de raambekleding?

Badkamer ideeën 2021

Op zoek naar badkamer ideeën 2021? Denk dan eens aan de douche van de toekomst, want het jaar 2021 is ook het jaar waarin de badkamer van de toekomst meer en meer aan terrein wint. Dit is een badkamer met slimme sensoren bijvoorbeeld en een smart douche en een touchscreen bediening. Het is de verwachting dat de slimme en moderne douche in 2021 verder uitgerold gaat worden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button