Auto

De voordelen van het kopen van een occasion

Is jouw huidige auto hard aan vervanging toe of wil je er een tweede auto bij kopen? Dan kun je natuurlijk kiezen tussen een gloednieuwe auto of een occasion. Sommige mensen kiezen liever voor een geheel nieuwe auto, omdat ze dan het gevoel hebben dat deze langer mee zal gaan. Dit is echter niet altijd hoe het werkt en de hoge prijs weegt er ook niet altijd tegenop. In dit artikel vertellen we je wat de voordelen zijn van het kopen van een occasion!

De voordelen van een occasion 

Het kopen van een occasion begint weer steeds populairder te worden, natuurlijk vooral in verband met de prijs. Maar naast die lagere prijs heeft een occasion kopen nog veel voordelen ten opzichte van een gloednieuwe auto. Een occasion kun je bijvoorbeeld meteen ophalen, er zit geen levertijd meer op die ook nog uit kan lopen als je pech hebt. Daar hebben kopers van nieuwe auto’s vaak wel last van, vooral nu veel merken nog te maken hebben met een chip tekort. Daarnaast is een occasion niet alleen voordeliger bij de aanschaf, maar ook op het gebied van verzekering en afschrijving is een tweedehands auto voordeliger dan een gloednieuwe auto. Voor hetzelfde budget heb je veel meer keuze, vaak ook wel uit relatief nieuwe modellen. Wil je bijvoorbeeld een Kia Niro occasion? Dan scheelt dat je een hoop geld tegenover het kopen van een gloednieuwe. Ten slotte vind je in Nederland op ieder moment een groot aanbod aan occasions, van oudere auto’s tot modellen van vorig jaar. 

De voordelen van het leasen van een occasion

Naast het kopen van een tweedehands auto, wordt ook het leasen van een occasion steeds populairder. Een reden dat mensen vaak voor een nieuwe auto kiezen in plaats van een tweedehands auto, is dat ze bang zijn voor onderhoudskosten. Die zorg heb je niet als je een tweedehands auto gaat leasen. Je kunt zowel zakelijk als particulier een occasion leasen. Ben je een startende ondernemer, dan kan het interessant zijn om voor occasion lease te gaan. Je hebt namelijk een erg lage afschrijving, waardoor de BTW van de lease lager is dan bij een nieuwe auto. Daarnaast is het maandelijkse bedrag natuurlijk altijd lager dan bij een nieuwe auto, omdat de aankoopprijs ook lager is. Vaak kun je zelfs een oude auto inruilen om de leaseprijs te verlagen. Ook krijg je bij occasion lease niet te maken met beperking van aantal kilometers. Het is dus een veel vrijere manier van leasen. Ten slotte kan het leasen van een tweedehands auto fiscale voordelen opleveren, zoals het terugvorderen van BTW en rente- en afschrijvingskosten. Dit is erg gunstig als je bijvoorbeeld een startende ondernemer bent.  

Gerelateerde artikelen

Back to top button