Auto

Private lease als alternatief voor een nieuwe wagen

De aankoop van een nieuwe wagen komt bijna altijd ongelegen. Bovendien is het een hele hap uit je budget én moet je soms maanden wachten tot je nieuwe wagen beschikbaar is. Gelukkig zijn er enkele alternatieven zoals een tweedehandswagen of een stockwagen. Wil je liever een wagen huren in plaats van kopen? Dan is een private lease de ideale oplossing voor jou. 

Wat houdt private leasing in?

Het concept van private leasing is eigenlijk heel eenvoudig. Je huurt een wagen van een leasingmaatschappij aan de hand van een maandelijks bedrag. In dat bedrag zijn alle kosten zoals verzekering en jaarlijkse taksen al inbegrepen. Enkel het bedrag dat je opdoet aan benzine moet je zelf bekostigen. Private leasing is niet voor iedereen even interessant en heeft zowel voor- als nadelen. Bovendien heb je verschillende maatschappijen die private leasing aanbieden waardoor het aanbod erg groot is. Kijk op privateleaseaanbieding.nl om verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. 

Wat zijn de voor- en nadelen van private leasing?

Een van de grootste voordelen van private leasing is dat er geen administratieve rompslomp mee gepaard gaat. Je huurt een bepaalde wagen en je hoeft enkel maandelijks een vast bedrag te betalen. Wanneer je contract na een aantal jaar is afgelopen, breng je de wagen weer terug naar de leasingmaatschappij en zij regelen een verdere doorverkoop. Je kan dan ook beslissen om meteen een andere wagen te leasen. Ook dit is een voordeel, aangezien je om het aantal jaar een volledig nieuwe wagen ter beschikking hebt. 

Of je nu een auto leaset via privateleaseaanbieding.nl, of via een andere website, belangrijk is dat je bij het afsluiten van je contract ook goed de kleine lettertjes leest. Zo staat er in de meeste contracten ook een vast aantal kilometer dat je per jaar met de wagen mag rijden. Indien je bijvoorbeeld van werk verandert en plots verder moet rijden, moet je bijbetalen voor het extra aantal kilometer dat je gereden hebt. Dit kan nadelig zijn als het aantal hoog oploopt. 

Een ander nadeel van een private lease is dat je je wagen ook in dezelfde staat moet terugbrengen als waarin je hem bent gaan halen. Wanneer je bijvoorbeeld tegen een paaltje bent gereden, ben je verplicht om ook minimale schade te laten maken. De kans is groot dat je dat niet zou doen als het je eigen wagen was. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button