Health

Hoe kies je een voordelige zorgverzekering?

De zorgverzekering wordt steeds duurder. Daarom wil je vast weten: wat is de goedkoopste zorgverzekering in 2023? Wat kun je dan doen om toch de kosten te drukken van deze maandelijkse kostenpost? Het belangrijkste is om te kijken wat je nodig hebt, want als je bepaalde zorg veel gebruikt wil je dat niet zelf betalen. 

Daarnaast kun je iets doen met je verhoogde eigen risico of gebruik maken van een collectief. In dit artikel lees je hoe je de zorgverzekering goedkoop en betaalbaar maakt. 

Kijk of je gebruik kunt maken van een collectief 

De basisverzekering is verplicht voor iedereen. Daar ontkom je niet aan. Elke Nederlander bepaalt daarvoor hetzelfde bedrag, maar niet als je aanspraak kunt maken op een collectiviteit. Door zo’n regeling krijg je korting op de basisverzekering en ook – als je die nodig hebt – op de aanvullende verzekering. Dit kan via je werk of via de sportvereniging. Als hier sprake van is, dan wordt je hier vooraf over ingelicht. 

Bepaal je extra behoeften voor het komende jaar

Bedenk goed welke zorgkosten je het komende jaar nodig hebt. Als je veel gebruik maakt van zorgkosten die je achteraf niet vergoed krijgt, is dat een onaangename verrassing. Heb je een bril nodig of denk je over een paar bezoeken aan de fysiotherapeut? Kijk dan welk pakket daar het beste op aansluit. 

Verhoogd eigen risico  

Je studenten zorgverzekering wordt nog goedkoper als je een verhoogd eigen risico kiest. Weet je zeker dat je nooit naar een specialist hoeft? Of ga je überhaupt nooit naar een dokter? Met een verhoogd eigen risico gaat je zorgverzekering met een paar tientjes per maand omlaag. Je hebt de keuze uit verschillende eigen risico’s en kortingen. Lees je goed in of laat je adviseren door een medewerker van een grote zorgverzekeraar. 

Contracten met zorgverleners

Een goede zorgverzekeraar sluit alleen contracten af met betrouwbare specialisten die een opleiding hebben gevolgd voor het werk wat ze mogen doen. Zo waarborgen verzekeraars de kwaliteit van hun eigen dienstverlening. Zo weet je zeker dat je in goede handen bent. Het gaat dus niet om het aantal contracten met zorgverleners, maar de selectie van kwaliteit. Zo betaal je voor kwaliteit ook nog eens een goede prijs. 

Beoordeel de verzekeraar op kwaliteit

Niet alleen het pakket is belangrijk. Ook de service van de verzekeringsmaatschappij zorgt dat je een goed gevoel hebt bij je zorgverzekering. Je ziet dit terug in bereikbaarheid, digitale dienstverlening en het aantal contracten met zorgverleners.

Gerelateerde artikelen

Back to top button