Huis

Deze schoonmaakmiddelen mogen niet ontbreken op kantoor

Story Highlights
  • Schoon of vuil?
  • Een ongeluk zit in een klein hoekje

Of je de schoonmaak van je kantoorruimte nu zelf (deels) op je neemt, of het volledig overlaat aan een professioneel schoonmaakbedrijf, er zijn van die middelen waarvan je zeker weet dat je ze goed kan gebruiken. Wat mag er absoluut niet ontbreken tussen de schoonmaakmiddelen die gebruikt worden op kantoor?

Als het niet vuil lijkt, betekent dat niet dat het schoon is

Er is een hardnekkig vooroordeel over vuil. We gaan er namelijk met zijn allen vanuit dat we het met onze blote ogen kunnen zien. Voor een groot deel van het vuil klopt dit, uiteraard. Modderige voetafdrukken die zie je prima zitten. Stof ook, al zijn sommige deeltjes zo klein dat je ze nauwelijks met het blote oog kan zien. Ook veel andere soorten vuil zijn goed te zien, en om die reden ook makkelijk schoon te maken. Je ziet tenslotte precies waar je moet zijn en het is ook direct te zien wanneer de viezigheid weer schoon is gemaakt.

Er is echter ook een heel ander soort vuil. Het vuil dat je niet met het blote oog kan zien. Gebruik je echter een hulpmiddel zoals een microscoop of een bepaald soort licht, dan wordt dit volop zichtbaar. En dat kan behoorlijk schokkend zijn! Veel van dit soort vuil bestaat uit virussen en bacteriën. Deze draagt bijna ieder mens bij zich, waardoor deze ook op kantoor vrijwel overal terecht kunnen komen. Bureaus, deurkrukken, lichtknopjes: alles wat mensen aanraken wordt op deze manier ‘vies’. Het lastige is dat je het vuil niet kunt zien, en het dus ook niet zo snel schoon zal maken. Daarom is het goed om altijd desinfectiemiddelen te gebruiken op plekken die door veel mensen worden aangeraakt, liefst heel regelmatig. Alleen zo voorkom je dat dit soort vuil zich onzichtbaar door het hele kantoor verspreidt en zo mensen kan besmetten.

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Ook voor het wel zichtbare vuil is het goed om wat schoonmaakmiddelen in huis te hebben. Het is prettig om iedere dag in ieder geval even een doekje, al dan niet met een reinigingsmiddel, over een bureau te kunnen halen. Ook andere faciliteiten, zeker het sanitair, vereisen zo hun eigen schoonmaakmiddelen.

Ligt er op de vloer van het kantoor tapijt? Zorg dan ook voor een goede tapijtreiniger. Overal waar mensen komen kunnen ongelukjes gebeuren of kan er op een andere manier vuil op de grond terechtkomen. Een kopje koffie dat omvalt, etenswaren die op de grond terechtkomen of vuil dat onder de schoenen zit. Dit soort vlekken gaat vaak lastig uit tapijt als ze er al een tijdje in zitten. Ze zo snel mogelijk behandelen met een tapijtreiniger kan er dus voor zorgen dat je vloerbedekking een stuk langer mooi blijft.

Gerelateerde artikelen

Back to top button